Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajští hasiči absolvovali výcvik na nádrži Trnávka. Zkusili si roli tonoucího i zachránce

Oblevy a teplot nad bodem mrazu během minulého týdne využili krajští hasiči pro výcvik na zamrzlé vodní hladině. Na vodní nádrži Trnávka na Pelhřimovsku si šestadvacet profesionálních hasičů z Kraje Vysočina detailně vyzkoušelo postup při zachraňování tonoucí osoby.

Jejich výcvik trval dva dny, během kterých si hasiči vyzkoušeli hned dvě role, a to zachránce a zachraňovaného při různých modelových situacích.

Při výcviku byl kladen důraz na to, aby záchrana byla rychlá a efektivní, ale také prováděná s ohledem na vlastní bezpečnost. Úkolem zachránce bylo nejenom zvoliv vhodný postup, ale také se zachraňovanou osobou komunikovat a poskytnout ji předlékařskou první pomoc,“ popsala Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.   

Výcvik na Trnávce nebyl jediný. Hasiči z Kraje Vysočina se také zúčastnili teoreticko-praktického semináře „Záchrana ze zamrzlé vodní plochy“, který se konal na Lipně.

V loňském a ani v tomto roce hasiči na Vysočině nezasahovali u žádného případu prolomení ledu pod člověkem nebo zvířetem. Mezi nejtragičtější případy uplynulých let patří událost z roku 2012, kdy se pod čtyřicetiletým bruslařem prolomil led na Mlýnském rybníce v obci Jeřišno na Havlíčkobrodsku. Muž po převozu do nemocnice zemřel.

Foto Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

Štítky Trnávka, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští hasiči absolvovali výcvik na nádrži Trnávka. Zkusili si roli tonoucího i zachránce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.