Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli nezájmu firem se zpozdí výměna střechy na jihlavském zimáku. Odsouvá se i malý terminál

Jihlavský Horácký zimní stadion se nové střechy jen tak nedočká. Plánované práce se opozdí zhruba o rok. Důvodem je nezájem firem. Práce zřejmě budou moci začít nejdřív zkraje roku 2020. Město původně chtělo kvůli urychlení zakázku zadat společnosti, která práce provede včetně projektů, ale o zakázku se nikdo nepřihlásil.

Jihlavští radní se dohodli na tom, že zatím budou hledat pouze projektanta, a to vypsáním nového výběrového řízení. „To už ale bude na nově zvoleném zastupitelstvu,“ vyjádřil se Radek Popelka (ANO), náměstek primátora. Dodal, že celý proces je spuštěn na základě usnesení zastupitelstva, tak až zastupitelstvo může změnit své usnesení a rozhodnout o dalším postupu. „Projektant by teroteticky mohl být vybrán v půlce ledna 2019," věří Popelka. 

Městský stadion, na němž hraje hokejový klub Dukla, může být podle posledního statického posudku s nynějším zastřešením v provozu naposled v sezoně na přelomu let 2019 a 2020.

Horácký zimní stadion však není jedinou stavbou, kterou se v tomto roce kvůli nezájmu firem nepodařilo zahájit. Podobným případem je také stavba malého dopravního terminálu v ulici Na Dolech. „Jde hlavně o vybudování zázemí pro řidiče, wc pro cestující a samozřejmě i čekárny,“ upřesnil náměstek primátora Jaromír Kalina (KDU – ČSL). Jde o místo, kde zastavují vlaky, autobusy i trolejbusy.

Výstavba malého terminálu by vyšla na několik milionů korun. Radnici se už dvakrát nepodařilo vybrat dodavatele. Jednou se nikdo nepřihlásil a podruhé byl jeden zájemce, který podle radnice nabídl neúměrně vysokou cenu.

„Máme schválené parametry a půjdeme znovu do výběrového řízení na zhotovitele,“ doplnil Kalina. V podmínkách nového řízení nechali radní města snížit výši finanční záruky, kterou musí firmy nechat složenou u investora po dobu provádění zakázky.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Horáckký zimní stadion, střecha, terminál, investice, projekt, Radek Popelka, Jaromír Kalina, ANO 2011, KDU-ČSL, Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli nezájmu firem se zpozdí výměna střechy na jihlavském zimáku. Odsouvá se i malý terminál | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.