Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Středeční sbírka Koláč pro Bárku vynesla rekordní částku. Pomáhala celá Jihlava

V krajském městě probíhala ve středu 3. října již tradiční sbírka Koláč pro Bárku, ve které lidé přispívali na provoz jihlavského domácího hospice. Výtěžek z této sbírky byl zatím rekordní – prodejem koláčů se na dobrou věc podařilo vybrat 47 tisíc korun. Pomohla celá Jihlava.

Máme obrovskou radost nejen z peněz, které se podařilo vybrat, ale také z podpory veřejnosti, která se nám za naší práci dostala, jsme opravdu dojatí,“ popisuje své pocity vedoucí domácí hospicové služby při Oblastní charitě Jihlava Jana Sochorová, a také vysvětluje název sbírky. „Za finanční příspěvek, který nám umožní se nadále starat o umírající a nevyléčitelně nemocné, každý dostal sladký koláč.

K rekordnímu výsledku každoroční sbírky přispěly hlavně firmy, které umožnily, aby v jejich prostorách sbírka Koláč pro Bárku probíhala. „Velké poděkování tak patří organizacím a firmám Automotive Lighting CZ, Jipocar, Kolektor Tesla Jihlava, Kronospan, Nemocnice Jihlava, Psychiatrická nemocnice Jihlava a Finanční úřad,“ vyjmenovala Barbora Živná, mluvčí jihlavské Charity.

„Rádi bychom poděkovali i všem dobrovolníkům, bez jejich práce by sbírka v takovém rozsahu proběhnout nemohla,“ vysvětluje Roman Mezlík, vedoucí Dobrovolnického centra při Oblastní charitě Jihlava. Letos se zapojily také střední školy v Jihlavě. Pomohli studenti ze Střední zdravotnické školy a SOŠ Sociální u Matky Boží Jihlava.

„Peníze poputují na provoz domácího hospice Bárka v Jihlavě jeho posláním je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých,“ doplnila na závěr Živná.

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Koláč pro Bárku, hospic, pomoc, Oblastní charita Jihlava, sbírka, Jihlava, charita, Lékárenský komplex Jihlava, Jipocar, TESLA Jihlava, Kronospan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středeční sbírka Koláč pro Bárku vynesla rekordní částku. Pomáhala celá Jihlava | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.