Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlava pošle do rozvojových zemí více než čtyři stovky brýlí a skoro osmdesát kol

Jihlava má na svém kontě další dobrý skutek. Konkrétně Zdravé město Jihlava opět podpoří vzdělávání dětí v rozvojových zemích. V rámci Evropského týdne mobility město vybralo přes 400 dioptrických brýlí, které pomohou dětem s vadami zraku. Současně opět proběhla také sbírka jízdních kol, kterých se letos vybralo 78 kusů, dohromady se do Afriky z Jihlavy odeslalo během tří let již přes 678 kol.

„Sbírku brýlí pořádá Zdravé město Jihlava letos poprvé ve spolupráci s Lionským klubem D 122, kteří brýle sbírají v rámci mezinárodního programu Lions recycle for sight. Sbírka probíhá po celé Evropě, brýle se poté třídí v Itálii, kde se změří dioptrie a odkud se dále rozesílají nejen do Afriky, ale i do ostatních rozvojových zemí v rámci humanitárních akcí,“ sdělila Soňa Krátká, koordinátorka Projektu Zdravé město Jihlava.

Pomoci můžete i vy, pokud máte doma nepotřebné brýle, protože jejich sbírka pokračuje až do konce října. „Brýle lze nosit do Turistického informačního centra na Masarykově náměstí, a to v pracovní dny od 8.30 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. Sbírka Kola pro Afriku byla ukončena na konci září,“ uvedla z tiskového oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky sbírka, brýle, kola, Zdravé město Jihlava, chudoba, pomoc, Jihlava, rozvojová země, Afrika, Evropa, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava pošle do rozvojových zemí více než čtyři stovky brýlí a skoro osmdesát kol | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.