Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Jihlavský stacionář prošel modernizací. Hřiště využijí také hendikepovaní sportovci

Ve zcela novém kabátě se představil Denní a týdenní stacionář Jihlava. Klienti, z nichž jsou někteří členové sportovního klubu Ježci, mohou nyní k pohybovým aktivitám využít víceúčelové hřiště či posilovací stroje v zahradě. Rozšířila se také budova stacionáře, a to celou novou přístavbou.

„V rámci projektu došlo k rozšíření dvou denních místností klientů denního a týdenního stacionáře a jejich vybavení kuchyňskými linkami sloužícími pro nácvik sebeobsluhy, rozšíření skladu invalidních vozíků, vznik příručního skladu, vybudování bezbariérového sociálního zařízení a přebudování vstupu a jeho zastřešení,“ sdělila ředitelka Denního a týdenního stacionáře Jihlava Eva Pohořelá.

Nové prostory stacionáře byly slavnostně otevřeny první rozcvičkou jeho klientů na hřišti, ke které se přidali také zástupci města Jihlavy, náměstci primátora Radek Popelka a Jaromír Kalina. „Rozcvička klientů stacionáře nám dokázala, že to byla potřebná investice a celý prostor bude bohatě využíván,“ sdělil Jaromír Kalina.

Rekonstrukce Denního a týdenního stacionáře probíhala od prosince minulého roku a stála více než šest milionů korun.

„Investice byla podpořena dotací z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace ve výši přes čtyři miliony korun,“ dodala na závěr z tiskového oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky stacionář, modernizace, oprava, hřiště, handicap, Jihlava, Jaromír Kalina, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavský stacionář prošel modernizací.  Hřiště využijí také hendikepovaní sportovci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.