Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od začátku září nabízí jihlavská zoo zdarma cykloboxy. Jako první v republice

Zoo Jihlava zprovoznila od pátku 7. září 2018 novou službu pro svoje návštěvníky, zejména z řad cyklistů. Ti mají nyní možnost bezpečně si uložit a uschovat zavazadla včetně jízdních kol v sedmi nových cykloboxech.

„V cykloboxech si budou moci cyklisté a další návštěvníci ponechat kola, kočárky, nebo další objemná zavazadla až na dvanáct hodin,“ podotýká Martin Maláč, tiskový mluvčí jihlavské zoo. To je doba více než dostatečná na prohlídku zoo, ale třeba i navazujícího historického centra Jihlavy. Provoz je zdarma.

Vybudování těchto úložných boxů realizovala zoo z vlastních prostředků investičního fondu za podpory Kraje Vysočina. Celkové náklady byly 580 tisíc Kč bez DPH, z toho příspěvek Kraje Vysočina ve výši 500 tisíc Kč.

Jihlavská zoo je tak první zoologickou zahradou v zemi s tímto systémem, která nabízí bezpečnou a bezplatnou úschovu až čtrnácti jízdních kol. Do každé ze sedmi úschoven se vejdou dvě. Každá z úschoven má navíc i svou dobíječku elektrokol. Klasické stojany u obou pokladen zůstanou, pro případ, že by se přece jen na všechny nedostalo.

Foto Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, cykloboxy, Zoologická zahrada Jihlava, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od začátku září nabízí jihlavská zoo zdarma cykloboxy. Jako první v republice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.