Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Změna: Ulice Nad Rybníkem u zastupitelů neprošla. Schválili jméno Nad Borovinkou

Jihlavští zastupitelé na svém dnešním zasedání diskutovali třeba i o jméně nové ulice, která se nachází v lokalitě Borovinka, kde aktuálně probíhá pod taktovkou soukromého investora výstavba dvaadvaceti rodinných domů. Zastupitelům byl předložen návrh, aby se nově vznikající ulice jmenovala Nad Rybníkem. Nakonec je ale vše jinak.

„Obyvatelé místní lokality si mezi sebou uspořádali anketu, jak by se jejich ulice měla jmenovat. Finálním návrhem je pojmenování Nad Borovinkou,“ řekl na dnešním zastupitelstvu náměstek primátora Vratislav Výborný.

Jméno Nad Rybníkem, které vybralo vedení města, se sice místním líbilo, nakonec ale přišli s vlastním návrhem – ulice Nad Borovinkou. Proto dnes náměstek Výborný zastupitelům předložil ještě další možnost, a to právě ulici Nad Borovinkou. Tato varianta byla zastupiteli jednohlasně schválena, a Jihlava tak má svou již 287. ulici. Navazuje na stávající ulici Hybrálecká a vede s ní rovnoběžně.

ČTĚTE TAKÉ: Seznam jihlavských ulic se brzy rozšíří. Zřejmě zvítězí pojmenování Nad Rybníkem 

Mezi dalšími návrhy se objevil například návrh investora, kterým jsou Pozemní stavby Jihlava. Ty by ulici pojmenovaly J. Pitnera, případně Pitnerova, V. Havla, Havlova nebo Václava Havla. Z jihlavského magistrátu – konkrétně z odboru rozvoje města – přišlo hned několik návrhů na pojmenování, a to jména místopisná, podle sochařů nebo podle významných osobností spjatých s Jihlavou: Již zmíněný název Nad Rybníkem, dále pak Na Mezi, Olbrama Zoubka, Koblasova, Evžena Plocka a Františka Dohnala.

Foto Pozemní stavby Jihlava, Mapy.cz (redakčně upraveno)

Štítky ulice, název, pojmenování, Nad Rybníkem, Nad Borovinkou, seznam, výstavba, Jihlava, Václav Havel, Vratislav Výborný, Olbram Zoubek, Evžen Plocek, František Dohnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna: Ulice Nad Rybníkem u zastupitelů neprošla. Schválili jméno Nad Borovinkou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.