Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Seznam obchodů ještě nemůžeme zveřejnit. Snad před Vánocemi, zní z jihlavského Aventinu

Nové obchodní centrum, které se buduje na výpadovce na Pelhřimov, by mělo své první zákazníky přivítat pravděpodobně na podzim roku 2020. A v jakých obchodech budeme moci nakupovat? To stále není jasné. Z nájemců je oficiálně potvrzený i nadále jen Lidl. Nad ostatním sortimentem pořád ještě visí otazník, i když podle informací z letošního července už mělo být touto dobou jasno.

„S konkrétními nájemci stále probíhají intenzivní jednání. Pokud nemáme podepsané smlouvy se všemi, tak by bylo nefér zveřejnit jen některé z nich. Zatím tedy kromě Lidlu nemohu být víc konkrétní,“ sdělil redakci Jihlavské Drbny Ota Kohoutek, jednatel Aventinu.

Na zmíněný potravinářský řetězec bude navazovat další sortiment – drogerie, textil, obuv, elektro nebo nábytek. Na jídlo a pití budou moci lidé zajít do fastfoodu.

Na staveništi v těchto dnech probíhají v těchto dnech zemní práce.  „Náš plán je, aby do 30. června 2019 byly tyto práce hotovy a mohla začít horní výstavba nákupního centra,“ nastínil Kohoutek s tím, že celá stavba běží podle harmonogramu. „Jediné, co neovlivníme, je nějaký prudký déšť. Ale i s tím se musí v plánech počítat." 

Aventin se bude budovat ve dvou etapách. „Obchody budou celkově zabírat 25 tisíc metrů čtverečních,“ vyčíslil již dříve Kohoutek. 

Nové nákupní centrum kromě nabídky nových pracovních míst s sebou přinese také dopravní změny. Řidiče k centru dovede nová okružní křižovatka. Bude sem zajíždět i městská hromadná doprava.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Aventin, nákupní centrum, výstavba, výpadovka, harmonogram, sortiment, obchod, Vánoce, obchodní centrum, Lidl, Ota Kohoutek, Pelhřimov, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seznam obchodů ještě nemůžeme zveřejnit. Snad před Vánocemi, zní z jihlavského Aventinu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.