Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dospělí si v Bohuslavicích vyzkouší drogové nebo únavové brýle. Děti si zahrají na policisty

Policisté na Vysočině přichystali na sobotu 22. září v Bohuslavicích akci s názvem Bohuslavické dny prevence 2018. Do této preventivní akce v Bohuslavicích nedaleko Nové Říše se kromě policistů zapojí také krajští záchranáři a také hasiči. Je určena dětem i dospělým.

Pro všechny přítomné děti budou v rámci odpoledního programu připraveny zajímavé testy a úkoly z oblasti bezpečného chování v silničním provozu, bezpečného chování při cestě do školy a ze školy, při cestování dopravním prostředkem. „Na řadu přijde také oblast požární ochrany a  základy poskytování laické první pomoci. Pro všechny děti, které se do těchto činností aktivně zapojí, budou připraveny drobné dárky v podobě reflexních prvků, malovánek nebo vystřihovánek. V rámci odpoledního programu se v oblasti prevence zaměříme také na dospělé osoby, pro které bude připravena krátká přednáška týkající se zásad poskytování laické první pomoci, prevence v oblasti požární ochrany nebo novinek v zákoně o provozu na pozemních komunikacích,“ zve na program policejní mluvčí David Linhart s tím, že akce se uskuteční od 14 do 17 hodin v areálu Hospodářského dvora.

Časový program krátkých přednášek:
15:00 - Bezpečná cesta do školy – pro děti
15:30 - Poskytování první pomoci – pro děti i dospělé
16:00  - Novinky v oblasti BESIP – pro starší řidiče
16:30  - Rizika požárů -  pro děti i dospělé
17:00  - Promítání dokumentu A Plastic Ocean – prostory restaurace

Návštěvníci si budou moci prohlédnout také moderní hasičskou a záchranářskou techniku, uvidí výzbroj a výstroj policistů speciální jednotky. Vystoupí také policejní kynologové. Především děti budou moci nahlédnout pod pokličku policejní práce při ohledání místa činu a vyzkoušet si snímání otisků prstů nebo se dozvědět zajímavé informace na téma trasologických stop. Dospělí si pak mohou vyzkoušet, jaké účinky na člověka za volantem může mít únava, oslnění sluncem, alkohol nebo drogy - k tomu poslouží speciální opilecké, drogové a únavové brýle.

„Podobné preventivní aktivity mají z hlediska výchovného zejména pro děti velký význam, neboť před pár dny jim začal nový školní rok a ony musí po prázdninách znovu začít vnímat, že se opět stávají účastníky silničního provozu a zejména při cestě do školy se musí chovat velice opatrně. Navíc po prázdninách bývá na silnicích mnohem silnější provoz, některé děti dojíždějí do školy linkovými autobusy, proto pár rad, jak se mají správně chovat, aby se jim nic nestalo, je v tomto období na místě,“ uvedla Dana Čírtková, vedoucí oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

V rámci akce bude veřejnosti přístupný celý areál Hospodářského dvora, kde se děti mohou seznámit s nevšední nabídkou aktivit spojených s chovem hospodářských zvířat, ale také se sportovními aktivitami a využitím v rámci volného času. Majitelé dvora mají také připraveny poníky a koně, na kterých se děti mohou povozit.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Bohuslavice, prevence, policie, hasiči, záchranáři, Kraj Vysočina, první pomoc, Nová říše, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dospělí si v Bohuslavicích vyzkouší drogové nebo únavové brýle. Děti si zahrají na policisty | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.