Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: V hale SK Jihlava se zmodernizovalo zázemí, dokončila se rekonstrukce dolního patra

Tři měsíce a dva dny probíhaly na hale SK Jihlava v Okružní ulici stavební práce. Jejich cílem byla kompletní rekonstrukce zázemí dolního patra sportovní haly. Ta vznikla v druhé polovině 80. let 20. století a kolaudována byla před koncem roku 1989. Od té doby zde proběhlo několik dílčích stavebních oprav, nicméně na zásadnější rekonstrukci čekala až do letošního roku.

Práce započaly 1. června 2018 a probíhaly v podstatě nepřetržitě do 3. září tak, aby prostory mohly začít sloužit od začátku nového školního roku. Generální opravy se dočkala vodoinstalace, elektroinstalace, topení, sprchy, sociální zařízení a šatny. Mimo to došlo také na rozšíření tělocvičny lukostřelby a karate včetně vybavení povrchem pro úpolové sporty.

Celková proinvestovaná částka se vyšplhala na 4 654 495 korun přičemž 2 703 600 korun tvořila dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, 1 598 000 korun dotace Statutárního města Jihlavy a 352 895 korun investoval klub z vlastních zdrojů.

„Rekonstrukce zázemí sportovní haly byla už nutná. Některé letité rozvody byly časovanou bombou. Díky ní se nejen naši sportovci dočkali důstojných šaten a sociálního zařízení. Radost máme hlavně z rozšířené tělocvičny lukostřelby. Dosavadní prostory byly totiž dočasným řešením. Navíc se rekonstrukcí naskytla možnost využít je také pro úpolové sporty a od letoška zde zázemí naleznou naši karatisté,“ řekl ředitel klubu Jiří Procházka.

Sportovní klub Jihlava byl založen v roce 1910 a je největším spolkem svého druhu v krajském městě. Sdružuje 21 neprofesionálních oddílů a jeho základna čítá 1560 členů. Klub provozuje čtyři sportoviště. Kromě haly na Okružní ulici je to areál házené, hokejbalu a stolního tenisu na ulici Plk. Švece, volejbalové kurty a loděnice u Českého mlýna. Využívají je jak členové oddílů SK Jihlava, tak ve volných hodinách široká sportovní veřejnost.

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky SK Jihlava, hala, rekonstrukce, modernizace, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V hale SK Jihlava se zmodernizovalo zázemí, dokončila se rekonstrukce dolního patra | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.