Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavebku v Havlíčkově Brodě si zmodernizují sami studenti, stavět se začne na jaře

Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě bude mít novou přístavbu, kde budou dílny pro praktickou výchovu. Ze sedmi zájemců byl dnes vybrán ve veřejné zakázce zhotovitel. Za 16,4 milionu korun stavbu pro Kraj Vysočina postaví společnosti RONELI SE.

V případě této školy půjde o první stavbu, kterou pro si sami pro sebe postaví žáci v rámci praxe. Začne se stavět hned z jara a do září by mělo být vše hotové,“ říká náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Libor Joukl.

Na modernizaci střední školy přispěje dotací kromě Kraje Vysočina i město Havlíčkův Brod, a to až do výše pěti milionů korun.

Dvoupodlažní stavba odborných učeben je koncipována jako jeden halový prostor, který bude využíván pro praktickou výuku jednotlivých stavebních oborů s kapacitou zhruba třiceti žáků. Bude navazovat na učebnu teoretické výchovy. Součástí modernizace školy je vytvoření nezbytného zázemí dílny v rozsahu sociálního zařízení, šaten a odpočinkové místnosti. V plánech figuruje také komunikační propojení přístavby s hlavní budovou školy.

Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně nyní žákům nabízí maturitní obory stavební a technické lyceum. Od příštího školního roku otevře učební obory zedník, instalatér, tesař, montér suchých staveb a malíř – lakýrník. Reaguje tak na aktuální poptávku trhu práce,“  informuje radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.

Havlíčkobrodskou střední školu stavební nyní navštěvuje 230 studentů.

Foto www.firmy.cz

Štítky Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Stanislav Bechyně, Střední průmyslová škola, RONELI Stavby SE, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavebku v Havlíčkově Brodě si zmodernizují sami studenti, stavět se začne  na jaře | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.