Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová výstava ukazuje detailní krásu přírody. Snímky jsou dílem jihlavských studentů

Unikátní fotografie z produkce badatelského týmu Quarry Seasons složeného ze žáků OA, SZŠ a SOŠS Jihlava a jihlavského gymnázia jsou nyní k vidění v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě. Více než padesát snímků zachycuje krásy přírody na detailních fotografiích formátu A2 a několika fotoplátnech A3. Výstavu, která zaplnila všechna tři patra krajské kongresové budovy, potrvá až do konce září.

„Výstavu fotografií doplňují také QR odkazy na projektové videoklipy, které již kompletně pokrývají všechna čtyři roční období, jak je patrné v názvu projektu,“ upřesnil Libor Fasora, ředitel OA, SZŠ a SOŠS Jihlava. Vystavené materiály vznikly buď přímo v lomu Kosov, nebo v badatelně jihlavského gymnázia.

„Mikrofotografie zpracovávají žáci oboru Fotografie a multimédia zajímavou metodou skládaných fotografií v ateliérech na odloučeném pracovišti v Telečské ulici,“ doplnil ředitel Fasora. Jednotlivé fotografie i způsoby jejich získávání zaujaly už také na soutěži Enersol 2018, kde prezentace obsadila první místo na republikové konferenci v Plzni. Výstava unikátních fotografií se poté představila také v rakouském Hollabrunnu, kde se konalo mezinárodní setkání této soutěže.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky výstava, příroda, mikrofotografie, studenti, krajský úřad, fotografie, Jihlava, krása, Kraj Vysočina, Lom Kosov, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová výstava ukazuje detailní krásu přírody. Snímky jsou dílem jihlavských studentů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.