Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: V jihlavské Úprkově ulici je hotovo. Opravy zdržela havárie na plynovém potrubí

Obyvatelé i řidiči, kteří využívají jihlavskou Úprkovou ulici, si mohou konečně oddechnout. Nakloněná silnice, díry v zemi a nebezpečná zatáčka jsou pro ulici poblíž městského vlakového nádraží již minulostí. Město nechalo tři a půl metru širokou komunikaci lemovanou parkovacím pruhem a chodníkem opravit. Rekonstrukce stála 2 a půl milionu korun a město počítalo také s větší bezpečností pro chodce.

V rámci stavebních prací se provedlo zúžení místa vjezdu do ulice z ulice Fritzova tak, aby vozidla nemohla být odstavována v prostoru křižovatky, a znemožňovala tak průchod pěších a omezovala vjezd do ulice Úprkova,“ uvedl Pavel Svoboda z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Součástí zakázky byla také oprava chodníků, které jsou nyní z betonové dlažby a doplňují je bezbariérové prvky. Jednosměrná vozovka dostala nový asfaltobetonový povrch, parkovací pruh byl proveden ze žulových kostek.

Původní stav v dubnu 2018

Úprkova ulice se opravovala od letošního dubna do srpna, protože práce zdržela havárie. „Po dobu téměř pěti týdnů byly stavební práce pozastaveny z důvodu havárie na plynovodním potrubí, které nakonec plynárenská společnost zrekonstruovala v celé délce ulice, včetně zhotovení nových přípojek majitelům okolních nemovitostí,“ uzavírá Svoboda.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Úprkova, oprava, rekonstrukce, havárie, Pavel Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V jihlavské Úprkově ulici je hotovo. Opravy zdržela havárie na plynovém potrubí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.