Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jihlavě se hned v šesti frekventovaných ulicích rozsvítí nová a úspornější LED svítidla

V Jihlavě jsou již osmým rokem staré výbojky na lampách veřejného osvětlení nahrazovány moderními a úspornými LED diodami. A nyní na řadu přijdou další frekventované ulice, v nichž proběhne výměna.

„Akce je rozdělena na tři části, v první se vymění 70 svítidel v ulicích Dvořákova, Hradební a Brněnská. V druhé části se město zaměří na ulice Březinova a Na Kopci, kde na výměnu čeká 33 svítidel. V poslední části akce město vymění 79 kusů svítidel na ulici Romana Havelky,“ přiblížil Zdeněk Dvořák z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Krajské město bude mít po výměně, která by měla proběhnout nejpozději do 20. listopadu, celkem 982 úsporných LED svítidel. Celý systém veřejného osvětlení by se měl obměnit v průběhu dalších 20 let.

„Jihlavu v noci osvětluje přes sedm tisíc lamp veřejného osvětlení,“ přidala závěrem informaci z tiskového oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky svítidla, LED, úspora, osvětlení, Jihlava, svítidlo, veřejné osvětlení, Zdeněk Dvořák, Roman Havelka, Březina, Na Kopci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se hned v šesti frekventovaných ulicích rozsvítí nová a úspornější LED svítidla | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.