Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj nabízí na prodej nevyužité školní areály v Jihlavě a Moravských Budějovicích

Kraj Vysočina realizuje i připravuje další nabídky prodeje budov dříve užívaných gymnáziem a střední odbornou školou v Moravských Budějovicích a budovy školy na Havlíčkově ulici v Jihlavě.

Nemovitost na adrese Havlíčkova ulice 2335/109 v Jihlavě sloužila do roku 2015 pro účely výuky krajské střední školy. Jedná se o samostatně stojící objekt s jedním podzemním podlažím a třemi nadzemními podlažími a podkrovím s valbovou střechou o celkové výměře podlahové plochy cca 1650 m2.

V roce 1988 a následně zde byla provedena komplexní výměna konstrukcí dlouhodobé životnosti zahrnující přístavbu a nástavbu objektu včetně instalací. Výměna oken provedena v roce 2011. Budova je situována v blízkosti vlakového nádraží, přístupná z hlavní ulice. Prodej této nemovitosti bude řešen výběrovým řízením „na určení pořadí“.

Prohlídka nemovitosti je možná 24. září nebo po předchozí domluvě. Vlastní výběrové řízení se uskuteční 10. října ve 14 hodin. Podrobnosti prodeje budou zveřejněny na stránkách Kraje Vysočina a na úřední desce.

Nabídka z Moravských Budějovic 

Do konce září 2018 bude zveřejněn záměr Kraje Vysočina prodat areál dvou vzájemně propojených domů sloužících původně k výukovým a kancelářským účelům užívaných gymnáziem a střední odbornou školou v Moravských Budějovicích. Výhodou této nemovitosti na adrese Pražská ulice 104 je poloha blízko centra i dostupnost z přilehlé silnice.

„Pro zachovalý areál se za poslední dva roky nepodařilo najít zájemce. Do dvou nabídkových řízení se nikdo nepřihlásil, proto uvažujeme o dalším upravení ceny. Zájemci si areál mohou prohlédnout už nyní, v průběhu září pak budou známé nové podmínky prodeje,“ upozorňuje Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro ekonomiku a majetek.

Historie budovy v Moravských Budějovicích sahá do roku 1910, kdy byla postavena k bydlení. O osm let později byla přistavěna dvorní část a následně obě budovy propojeny. Za dobu své existence prošel areál řadou rekonstrukcí. Naposledy bylo po roce 2000 rekonstruováno topení, včetně nových kvalitních plynových kotlů, opravené jsou též rozvody vody, odpadů a veškeré sociální zázemí.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky objekt, prodej, budova, areál, škola, Moravské Budějovice, Kraj Vysočina, Jihlava, nemovitost, Martin Kukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nabízí na prodej nevyužité školní areály v Jihlavě a Moravských Budějovicích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.