Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žirafí samci mohli jedním kopnutím neukázněnou návštěvnici zabít, zní z jihlavské zoo k případu z minulého týdne

V minulém týdnu zveřejnila facebooková stránka jihlavské zoologické zahrady snímek jedné z návštěvnic, která byla vyfocená s cigaretou v ruce v těsné blízkosti jednoho ze žirafích samečků. Navíc mu dávala polibek. Uvedená fotografie pohoršila velkou řadu uživatelů Facebooku. A samozřejmě se nelíbila ani vedení jihlavské zoologické zahrady, protože návštěvnice svým nebezpečným jednáním porušila hned několik zákazů.

„Slečna porušila zákaz kouření mimo k tomu určené vyhrazené prostory, přičemž kouření takto u zvířat hraničí s jejich týráním. Dále vstoupila mimo vyhrazené prostory, a to dokonce tak, že překonala vysoké zábradlí s uzamčenou brankou. Zatřetí hladila, možná krmila zvíře, u kterého to není dovolené a které je potencionálně smrtelně nebezpečné, což je asi to nejzásadnější porušení návštěvního řádu zoo,“ jmenuje na dotaz Jihlavské Drbny Martin Maláč, mluvčí Zoo Jihlava.

Ještě dodává, že kdyby návštěvnice spadla mezi žirafy, mohli ji žirafí samci jedním kopnutím zabít, případně se poplašit natolik, že by u nich mohlo dojít k smrtelným poraněním.

Fotografii uvedené slečny poslal jihlavské zoo jeden z fanoušků facebookové stránky. Vedení zoologické zahrady totožnost návštěvnice zná a Maláč věří, že to pro ni bude poslední varování. A to i pro všechny ostatní návštěvníky, kteří by se mohli v jihlavské zoo chovat podobným způsobem.

ČTĚTE TAKÉ: Uživatele Facebooku pobouřil snímek slečny v jihlavské zoo, která líbá žirafu a kouří. Návštěvnice tak porušila řadu zákazů 

Celé to je bráno jako varování pro ostatní i pro zmíněnou slečnu, že na vše se přijde. Případem se už dále nebudeme zabývat,“ doplnil Maláč.

S podobným porušením zákazů se v zoologické zahradě zatím nesetkali. „Ale občasné excesy se samozřejmě stávají. Větším porušením bylo pokousání návštěvníků tuleni, kdy se ukázalo, že na vině nebyli naši tuleni, ale nezodpovědní návštěvníci, kteří přes vysokou bariéru strčili svoje dítě přímo do tuleního bazénu,“ vzpomíná mluvčí Zoo Jihlava.

V souvislosti s týráním zvířat v jihlavské zoo je třeba zmínit případ usmrceného plameňáka z loňského března, který měla na svědomí trojice mladistvých chlapců (tímto jsme se zabývali ZDE).

Foto Facebook: Zoologická zahrada Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, žifara, fotografie, zákaz, vyjádření, zoologická zahrada, Facebook, Zoologická zahrada Jihlava, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žirafí samci mohli jedním kopnutím neukázněnou návštěvnici zabít, zní z jihlavské zoo k případu z minulého týdne | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.