Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Společně a úspěšně v Jihlavě: Oblastní charita má dvanáct předškoláků

Předškolní kluby při Oblastní charitě Jihlava, díky projektu Společně a úspěšně v Jihlavě, tento týden doprovodí dvanáct dětí do mateřských škol, z toho jich je deset školkou povinných.

 „Věnujeme se podpoře dětí ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí nejen při nástupu do mateřských škol, ale také pracujeme s rodiči v rámci adaptačního období po nástupu do mateřské školy a v navazujících částech projektu se snažíme, aby tyto děti zůstaly co nejdéle ve vzdělávacím procesu,“ vysvětluje Pavlína Kolářová, supervizor inkluzivních přístupů.

„Některé děti i rodiče mají z přechodu do mateřské školy obavy, i proto jsou realizovány vzájemné návštěvy s mateřskými školami, aby děti poznaly prostředí i ostatní děti,“ říká o své práci Dana Pečínková, sociální pracovnice předškolního klubu. Po těchto návštěvách vypráví děti rodičům své především pozitivní zážitky. „Mami, já půjdu do té velké školky a mají to tam moc hezký,“ říká plná dojmů pětiletá Monika.

Unikátní tříletý projekt s názvem Společně a úspěšně v Jihlavě je financován z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání OP VVV, který je v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT).

Realizátorem projektu je Diecézní charita Brno – Oblastní charita Jihlava a jeho partnery jsou Mateřská škola Mozaika Jihlava, která má v krajském městě celkem sedmnáct pracovišť, dále Statutární město Jihlava a Střední škola stavební Jihlava. Cílem projektu je zvýšit inkluzivnost vzdělávání a podporu dětí a žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí ve vzdělávacím procesu.

Foto pixabay.com | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Oblastní charita Jihlava, mateřská škola, projekt, Jihlava, charita, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Společně a úspěšně v Jihlavě: Oblastní charita má dvanáct předškoláků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.