Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlava s koncem prázdnin dokončí rekonstrukce škol. Hotovo je také v Úprkově ulici

V Jihlavě se s koncem letních prázdnin ukončilo hned pět investičních akcí. Prioritou jsou v průběhu každých prázdnin rekonstrukce základních a mateřských škol, město však nezapomnělo ani na opravu některých ulic. Mezi investiční akce, které budou s koncem prázdnin ukončené, patří například zateplení půdy a oprava fasády mateřské školy na ulici Dvořákova nebo rekonstrukce Úprkovy ulice.

„V rámci rekonstrukce Úprkovy ulice došlo k zúžení místa vjezdu do ulice z ulice Fritzova, aby vozidla nemohla být odstavována v prostoru křižovatky, a omezovala tak vjezd do ulice i přechod pěších. Součástí bylo také předláždění chodníků do betonové dlažby a vytvoření parkovacího pruhu ze žulových kostek,“ upřesnil Zdeněk Dvořák z magistrátního odboru rozvoje města.

Opravy se dotkly také několika škol v krajském městě. Na základní škole T. G. Masaryka a ve Speciální a praktické škole Jihlava byla před začátkem školního roku provedena protiradonová opatření. „Ta zahrnují například odstranění stávajících podlahových konstrukcí a provedení odvětrávaných podlah s protiradonovou izolací a s nuceným větráním,“ uvedl Dvořák. Všechny práce v ZŠ T. G. Masaryka byly vyčísleny na 1,6 milionu korun, o něco menší náklady byly ve Speciální a praktické škole Jihlava – zde náklady dosáhly částky téměř 1,5 milionu korun.

ČTĚTE TAKÉ: Oprava jihlavské Úprkovy ulice začne již zítra. O dva měsíce dříve, než se předpokládalo 

Pilně se pracovalo také na Denním a týdenním stacionáři Jihlava. Zde byla provedena přístavba dvou denních místnosti, skladu invalidních vozíků i bezbariérových toalet. Úpravou prošlo i stávající venkovní hřiště.

„Rekonstrukce hřiště spočívala zejména ve výměně prašného povrchu za sportovní, který je na bázi pryžového granulátu, hřiště bylo oplocen a byl pořízen mobiliář. Dále byl vybudován spojovací chodník a bezpečnostní dopadové plochy s venkovními posilovacími stroji,“ doplnil k poslední investiční akci města Dvořák.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky investice, radnice, škola, Úprkova, rekonstrukce, opravy, Jihlava, Zdeněk Dvořák, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava s koncem prázdnin dokončí rekonstrukce škol. Hotovo je také v Úprkově ulici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.