Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jihlavě vyroste moderní komunitní centrum. Bude pomáhat lidem s nejrůznějšími problémy

Město Jihlava příští rok postaví Komunitní centrum sociálních služeb. Lidé s problémy tak už nebudou muset hledat odbornou pomoc neziskových organizací na různých místech po celé Jihlavě. Moderní budova vyroste blízko jihlavské nemocnice a domova důchodců, který v těsném sousedství postaví Kraj Vysočina.

„Projekt v tuto chvíli opouští odbor územního plánování a město vypsalo výběrové řízení na projektanta pro všechny stupně stavby. Vybraná lokalita, kde bude komunitní centrum stát, se nachází vedle heliportu u jihlavské nemocnice,“ přiblížil náměstek pro oblast rozvoje města Vratislav Výborný.

Komunitní centrum sociálních služeb by mělo mít za úkol zejména sloučit poskytování sociálních služeb organizacemi pro jednotlivé typy zdravotního postižení do jednoho místa, poskytnout zázemí pro spolkovou či svépomocnou činnost organizací zdravotně postižených, případně seniorských organizací.

„Poskytovatelé sociálních služeb mohou využít výhod městských prostor, což je například nižší nájem, sdílené kancelářské potřeby, účetnictví, kuchyňku a tak dále. Mělo by tedy ve finále dojít také ke zlevnění jejich služeb,“ sdělil náměstek pro oblast územního plánování Radek Popelka.

Město Jihlava tyto organizace pravidelně podporuje finančními dotacemi, třeba na poskytování registrovaných sociálních služeb, na nájemné, provozní náklady, volnočasové aktivity a jiné.

Celkové náklady na stavbu Komunitního centra sociálních služeb by se měly pohybovat kolem 40 milionů korun. „Je to ale pouze odhad podle velikosti stavby. Přesnější částku budeme vědět, až bude hotová projektová dokumentace, což by mělo být do konce tohoto roku. Pokud vše půjde dobře, tak bychom mohli na jaře začít stavět,“ dokončil Vratislav Výborný.

Foto pixabay.com | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky komunita, centrum, pomoc, odborník, Jihlava, komunitní centrum, sociální služby, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Vratislav Výborný, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě vyroste moderní komunitní centrum. Bude pomáhat lidem s nejrůznějšími problémy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.