Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Řidič s naloženým návěsem měl co dělat, aby kolos udržel na silnici. Jízdu ukončil výbuch pneumatiky

Ohrozil sebe, ale především další účastníky silničního provozu. Tak by se dalo shrnout chování řidiče tahače převážející další automobily na silnici mezi Jihlavou a Želetavou. Za volantem evidentně nestabilní soupravy měl co dělat, aby ji udržel na silnici. Video, které natočil Tomáš Máca a umístil jej na Facebook, končí chvíli poté, co návěsu bouchne pneumatika.

„Pán to měl krapet těžší než by měl. Mimochodem před natáčením, ještě předjížděl ve vsi rychlostí zhruba 100 kilometrů za hodinu. To upoutalo naši pozornost,“ říká autor původně dvanáctiminutového záznamu. Případem se už nyní zabývá policie.

Podle mluvčí Dany Čírtkové řidič na videu porušil minimálně dvě obecné povinnosti. „Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní,“ říká mluvčí. Řidič porušil zákon také v moment, kdy v souboji s těžkým kolosem přejížděl do protisměru, aniž by se vyhýbal překážce. „Řidič přejel podélnou čáru souvislou v místě, kde je to zakázáno – neobjížděl, neodbočoval z komunikace ani na ni nenajížděl,“ doplnila Čírtková.

Náklad navíc musí být na vozidle umístěn a upevněn tak, aby byla zajištěna stabilita a ovladatelnost vozidla a aby neohrožoval bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, s čímž si řidič evidentně hlavu nedělal.

Případem se nyní zabývají jihlavští policisté. „Videozáznam je předán k dalšímu opatření na dopravní inspektorát Jihlava,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Facebook: Tomáš Máca

Štítky video, kamion, tahač, pneumatika, Policie ČR, silnice, Jihlava, Facebook, Želetava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič s naloženým návěsem měl co dělat, aby kolos udržel na silnici. Jízdu ukončil výbuch pneumatiky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.