Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Technoparty u Meziříčka, den třetí: Lidé si mohli zkusit „nanečisto“ dýchnout do alkoholtesteru. Jeden z řidičů užil kokain

, aktualizováno 13. srpna 2018, 8:57

Povolená technoparty u Meziříčka na Třebíčsku má za sebou již třetí den. Také neděli v lokalitě Brázdův mlýn policisté drželi nepřetržité hlídky. Během neděle si mohli návštěvníci akce, než usedli za volant, dýchnout do alkoholtesteru „nanečisto“.

Zkušební dechové zkoušky probíhaly na stanovišti hlídky v každou celou hodinu a byl o ně ze strany účastníků akce zájem, možnosti vyzkoušet si dechovou zkoušku „nanečisto“ využilo přibližně padesát účastníků akce.

Na akci byl z neděle na pondělí přibližně jeden tisíc návštěvníků. V lokalitě aktuálně parkuje zhruba 250 vozidel. Policisté ve večerních hodinách odhalili řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Jednalo se o cizince, který měl téměř jedno promile alkoholu, policisté mu uložili kauci.

„U jiného řidiče byl při kontrole pozitivní test na zjištění návykových látek, muži policisté zadrželi řidičský průkaz a přestupek na úseku dopravy dále řeší. Dnes před třetí hodinou v noci kontrolovali policisté vozidlo Mercedes Benz, jeho řidič, cizinec, byl pod vlivem alkoholu i drog a směřoval zpět do své země. Před jízdou popíjel alkohol, užil marihuanu, amfetamin a kokain a byl značně unavený, v silničním provozu by tak představoval pro ostatní účastníky i sám pro sebe velké nebezpečí. V další jízdě již cizinec nesměl pokračovat, přišel o řidičský průkaz a jeho protiprávní jednání policisté dále řeší," popisuje jednoho z hříšníků Jana Kroutilová, policejní muvčí.

V nočních hodinách byla dále přijata dvě oznámení na rušení nočního klidu, kterými se policisté zabývají. Také dnes budou policisté v lokalitě dohlížet na dodržování veřejného pořádku, provádět hlídkovou činnost, kontrolovat řidiče a dohlížet na dopravu.

ČTĚTE TAKÉ: Technoparty u Meziříčka, den první: Řidič s testem pozitivním na drogy, amputovaný článek prstu 

ČTĚTE TAKÉ: Technoparty u Meziříčka, den druhý: V nemocnici skončil cizinec, kterého údajně uštknul had 

Technoparty, která byla předem nahlášena na příslušném obecním úřadě, končí dnes.

Foto Luboš Vrabec

Štítky technoparty, Meziříčko, policie, alkohol, okres Třebíč, drogy, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technoparty u Meziříčka, den třetí: Lidé si mohli zkusit „nanečisto“ dýchnout do alkoholtesteru. Jeden z řidičů užil kokain | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.