Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Meziříčka dnes startuje technoparty. Na pořádek bude po celou dobu dohlížet také policie

Ode dneška až do pondělí 13. srpna se bude nedaleko Meziříčka na Třebíčsku konat technoparty. Konkrétně v lokalitě Brázdova mlýna. Jde o akci, která byla řádně nahlášená místnímu obecnímu úřadu. Dohlížet na pořádek bude na místě také policie.

 Do bezpečnostního opatření bude nasazen adekvátní počet policistů dopravní, pořádkové, cizinecké i kriminální policie. Do opatření budou zapojeni také policejní kynologové se služebními psy. V rámci opatření budeme využívat také speciální monitorovací vozidlo,“ sdělila dnes ráno Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Se zmiňovanou technoparty jde ruku v ruce poměrně velký počet lidí i aut, která budou na místo přijíždět. Proto se přítomní policisté zaměří hlavně na plynulost a bezpečnost provozu nejen na začátku a v průběhu, ale i v závěru akce.

„Návštěvníci akce musí k parkování vozidel a stanování využívat pouze pořadatelem vyznačené pozemky. Kolem areálu mlýna prochází krajská silnice III. třídy, která je v současné době využívána jako obousměrná objízdná trasa kvůli opravě silnice v obci Šašovice. Z tohoto důvodu je na komunikaci mnohem silnější provoz,“ upozorňuje řidiče i návštěvníky akce Čírtková.

Nekompromisní policisté

S ohledem na tuto skutečnost bude hlavní prioritou policistů udržet po celou dobu akce tuto silnici plně průjezdnou. „V rámci bezpečnostního opatření jsme si vytvořili několik zón, ve kterých budeme dohlížet na dodržování všech ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, zejména na dodržování přechodného dopravního značení v dané lokalitě. Kolem silnice nebude možné zaparkovat žádná vozidla návštěvníků,“ upozorňuje Jan Kostečka, velitel bezpečnostního opatření.

Policisté se proto obracejí na návštěvníky technoparty, aby dbali na dopravní značení v místě, aby se řídili pokyny policistů a pořadatelů a aby parkovali svá vozidla pouze na vyznačených a k parkování určených místech. „V případě porušení dopravního značení budou policisté postupovat nekompromisně a tato protiprávní jednání přísně postihovat,“ varuje policejní mluvčí.

Foto Junior

Štítky technoparty, Meziříčko, policie, silnice, bezpečnostní opatření, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Meziříčka dnes startuje technoparty. Na pořádek bude po celou dobu dohlížet také policie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.