Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič linkového autobusu zachránil život cestujícímu. Hlavně, že vše dobře dopadlo, říká

Hodně netypický pracovní den zažil v polovině července řidič autobusu Pavel Koch. Když vyjížděl z autobusového nádraží v Třebíči, ještě netušil, že zanedlouho bude, společně s dalšími dvěma lidmi, zachraňovat život jednomu z cestujících.

Když Pavel Koch vyjížděl s autobusem na trase Studená – Brno z autobusového nádraží v Třebíči, všiml si, že s jedním z cestujících není něco v pořádku. „Znělo to jako chrápání, jenže pán vůbec nereagoval,“ vrací se k momentu Koch. Ten poté rychle odstavil autobus na bezpečném místě, otevřel obě dveře a pustil ventilátory.

Mezitím jedna z řady cestujících zavolala záchranku a před jejím příjezdem začal boj o život. „Společně se dvěma cestujícími jsme se pustili do resuscitace. Já jsem se střídal s pánem při masáži srdce, třetí dával umělé dýchání,“ popisuje situaci dále.

Vše probíhalo v zaplněném autobuse, ve kterém cestovala spousta lidí do práce. „Čekání na záchranku bylo nekonečné. V Třebíči je hodně objížděk, dojezd záchranky trval asi deset minut,“ pokračoval čtyřiatřicetiletý řidič.

Po příjezdu záchranky pomohl s pána naložit, podal si s parťáky z resuscitace ruce, že vše dobře dopadlo a šel pokračovat na linku. „Zpoždění jsme na konečné stanici měli asi 15 minut. Hodně lidí jelo do práce, ale to v ten moment nikdo neřešil. Hlavní je, že vše dobře dopadlo. Bylo i dobré, že v zaplněném autobuse všichni cestující "zachovali paniku,"" dodává řidič společnosti TRADO-BUS.

Pavlu Kochovi se pak dostalo asi největší pocty, když mu s poděkováním  zavolala přímo dcera zachráněného cestujícího. „To mě opravu moc potěšilo. V následujících dnech jsem pak mohl pravidelným cestujícím říci, že vše dobře dopadlo,“ zakončil vyprávění o zážitku, na který do konce života nezapomene.

Foto ICOM transport | Zdroj ICOM transport

Štítky záchrana, řidič, autobus, resuscitace, Třebíč, Brno, Studená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič linkového autobusu zachránil život cestujícímu. Hlavně, že vše dobře dopadlo, říká | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.