Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž zkolaboval v podkroví domu. Život mu zachránili dva policisté, kteří byli oceněni

Dvojici policistů z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod Jiřího Medka a Víta Stehlíka dnes ocenil a poděkoval jim za projevení statečnosti a duchapřítomnosti při záchraně života ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina Miloš Trojánek. Oceněná dvojice na konci července zachránila život muži, jenž zkolaboval v podkroví rozestavěného domu. Oba policisté obdrželi medaili ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina III. stupně.

Dvojice policistů prováděla ve čtvrtek 26. července ráno kolem půl desáté v obci Kámen na Havlíčkobrodsku šetření dopravní nehody. Když už se po ukončení vraceli ke služebnímu autu, tak je zkontaktoval muž s tím, že ve vedlejším domě na rozestavěné budově v podkroví upadl člověk, který se nehýbe.

„Oba policisté ihned běželi na místo události. Ke zraněnému muži se museli nejdříve dostat pomocí žebříku, protože se nacházel v podkroví ve výšce zhruba čtyř metrů. Když se k němu policisté dostali, muž ležel na hraně převisu podkroví a hrozilo, že by mohlo jeho tělo z výšky spadnout na zem. Policisté proto učinili všechna opatření, aby nemohlo dojít k jeho pádu a poté okamžitě zahájili poskytování první pomoci. Policisté zkontrolovali základní životní funkce, uvolnili ústní dutinu,“ líčí průběh záchrany života Dana Čírtková, policejní mluvčí.

S bolestivými podněty začal reagovat 

Uvedený muž byl ale v bezvědomí, proto s policisty nekomunikoval. Po provedení bolestivých podnětů začal muž částečně reagovat. Zároveň byli na místo přivoláni zdravotníci a profesionální hasiči, jelikož se jednalo o špatně přístupný terén. „Do příjezdu zdravotnické záchranné služby policisté kontrolovali životní funkce postiženého, snažili se s ním neustále komunikovat a zároveň ho museli přidržovat na poměrně úzké římse, neboť hrozil jeho pád z výšky,“ pokračuje Dana Čírtková.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby si muže převzali záchranáři.

„Jsem rád, že máme mezi sebou takové kolegy, kteří dokáží ve vypjatých situacích, které je v rámci běžného výkonu služby mohou potkat, adekvátně zareagovat. Jejich profesionální počínání při záchraně muže bylo ukázkové a může být příkladem pro ostatní kolegyně a kolegy. Oba si zaslouží poděkování a uznání,“ doplnil krajský ředitel.

Oba policisté prokázali osobní statečnost a duchapřítomnost a svým profesionálním jednáním a poskytnutím první pomoci zachránili muži život.

Foto Policie ČR

Štítky ocenění, policie, záchrana života, loft, dům, Kraj Vysočina, Jiří Medek, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod, Kámen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zkolaboval v podkroví domu. Život mu zachránili dva policisté, kteří byli oceněni | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.