Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavané mohou od soboty zajít do šatlavy. Dozví se o historii vězeňství i mučení

V sobotu v deset hodin se pro Jihlavany otevře zcela nová atrakce - šatlava. Nachází se v prostorách bývalé vojenské věznice v Křížové ulici. Návštěvníci se podívají do minulosti na to, jak byli lidé dříve mučeni.

Provozovatelem šatlavy je Josef Dvořák, který ještě společně se svým synem provozuje v Jihlavě strašidelné bludiště. Budova, ve které se šatlava nachází, patří stavební firmě PSJ, dříve v ní byly sklady. Josef Dvořák se synem jsou jejími nájemníky. Prostory dříve sloužily jako vězení. Návštěvníci do celkem deseti cel mohou při prohlídce nahlédnout, a to malým kukátkem, které je na dveřích.

Při prohlídce šatlavy se dále dozvědí, jak byli lidé dříve mučeni, jak to v takovém středověkém vězení vlastně fungovalo a také uvidí repliky středověkých palných zbraní a velké množství fotografií. Nechybí zde ani několik mučicích nástrojů.

Na první prohlídku šatlavy můžete zajít tuto sobotu od 10 hodin, zavírá se v 15 hodin. Otevřeno je i každou neděli, na státní svátky a o prázdninách. Ve všední dny bude šatlava uzavřena. Pro skupiny od 11 lidí je otevřeno na základě rezervace každý den, a to od 9 do 16 hodin. Vstupné vás vyjde na 40 korun, rodiny zaplatí 120 korun.

Foto www.strasidelnebludiste.cz

Štítky Josef Dvořák, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané mohou od soboty zajít do šatlavy. Dozví se o historii vězeňství i mučení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.