Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Podívejte se pod povrch Jihlavy. Krátkometrážní nový film ukáže třeba katakomby

Lidé, kteří se zajímají o zajímavosti ohledně krajského města, určitě zaujme nové propagační video, které nahlíží pod povrch Jihlavy a popisuje podzemní chodby, kolektory i novou expozici krytu civilní obrany. Kameramanem a producentem krátkého nízkorozpočtového filmu je filmař Zdeněk Obůrka z Dlouhé Brtnice.

„Natáčeli jsme asi dva měsíce na začátku léta. Nabízí se pohled i nad věže města, ale především do podzemí, které je hlavním předmětem snímku,“ přiblížil Zdeněk Obůrka. Film vzniknul za odborného dohledu Jana Šustra, vedoucího oddělení správy podzemí.

Krátký nízkorozpočtový hlasově doprovází herec z Národního divadla Rostislav Trtík. „Filmař Zdeněk Obůrka již v minulosti na tvorbě propagačních filmů s městem spolupracoval. Například natočil film Jihlava — stříbrné město, který se zabývá historií těžby stříbra v bývalém královském městě,“ doplnila Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavské radnice.

Foto Reprofoto Youtube.com

Štítky film, historie, Jihlava, Zdeněk Obůrka, Dlouhá Brtnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Podívejte se pod povrch Jihlavy. Krátkometrážní nový film ukáže třeba katakomby | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.