Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obyvatelé Zborné se dočkali. Konečně své domy mohou napojit na kanalizaci

Šestatřicet milionů korun stála splašková kanalizace ve Zborné. Hotová je od loňského dubna. Obyvatelé této části města Jihlavy však na napojení nemovitostí museli čekat až do letošního léta.

Město Jihlava požádalo jihlavský vodoprávní úřad o vydání povolení k zahájení zkušebního provozu. Vzhledem k systémové podjatosti úřadu bylo toto správní řízení přesunuto na úřad do Třebíče. „Městský úřad v Třebíči vydal rozhodnutí o povolení zkušebního provozu 9. dubna 2018. Toto rozhodnutí ale nenabylo právní moci, protože ho odvoláním napadl SVAK Jihlavsko. Z tohoto důvodu se obyvatelé Zborné nemohli připojit na tuto kanalizaci,“ popsal vývoj problému náměstek primátora Jaromír Kalina.

Krajský úřad Kraje Vysočina pak 17. července 2018 toto odvolání zamítl jako nepřípustné a tím potvrdil původní rozhodnutí. „Od nabytí právní moci tohoto rozhodnutí je tedy možné zahájit zkušební provoz kanalizace ve Zborné,“ potvrdil Jaromír Kalina.

„Každý majitel nemovitosti se po získání územního souhlasu může k této nové kanalizaci připojit. Po uzavření smlouvy na odvádění odpadních vod se společností JVAK do ní může začít vypouštět splaškové vody,“ řekl výkonný ředitel městské společnosti JVAK Jiří Benáček.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Zborná, kanalizace, napojení, SVAK, JVAK, Jihlava, Jaromír Kalina, Třebíč, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Zborné se dočkali. Konečně své domy mohou napojit na kanalizaci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.