Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soutěž Do práce na kole zná vítěze. Dohromady našlapali skoro dvě stě tisíc kilometrů

Vylosovaní výherci soutěže „Do práce na kole“ si na konci června vyzvedli své ceny v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě. Zdeněk Gregor, Jaroslav Horký a Pavel Kaňkovský získali od kraje nová jízdní kola Superior STK 400. Ceny předala šťastným výhercům náměstkyně hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová.

Do květnové soutěže pořádané spolkem Auto*Mat se letos v Česku zapojilo 16 347 zaměstnanců z 1 838 firem. Na Vysočině tuto měsíční týmovou výzvu přijalo 847 účastníků. Cílem cyklodopravní kampaně bylo přivést co nejvíce lidí k pravidelnému využití šetrných způsobů přepravy ve městech a zvýšit povědomí o cyklodopravě. Letos podruhé se kromě Jihlavy zapojila i Třebíč a Žďár nad Sázavou. Každé město mělo svého vítěze v kategorii pravidelnost jednotlivců.

V Jihlavě vyhrál Pavel Kaňkovský, v Třebíči Jaroslav Horký a ve Žďáru nad Sázavou si cenu odnesl Zdeněk Gregor. Všichni účastníci na Vysočině  najezdili dohromady 198 895 kilometrů a ušetřili 25 657 572 gramů emisí oxidu uhličitého. Jihlava se i letos stala nejúspěšnějším krajským městem v přepočtu na počet obyvatel a účastníků.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Do práce na kole, kolo, doprava, soutěž, Jihlava, Kraj Vysočina, Jana Fischerová, Česko, Třebíč, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž Do práce na kole zná vítěze. Dohromady našlapali skoro dvě stě tisíc kilometrů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.