Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavskou zoo navštívilo za první pololetí skoro 150 tisíc lidí, nejvíce v historii

Jihlavskou zoologickou zahradou prošlo od ledna do konce června rekordních 149 500 návštěvníků. V porovnání s první polovinou minulého roku jejich počty stouply přibližně o 22 500. Pomohlo počasí i atraktivní odchovy.

Kromě dvou populárních tygřích mláďat měli letos přírůstky také třeba irbisové, rysové, lemuři, zebry, plameňáci, giboni či drápkaté opice.

Nejlepší návštěvnost od začátku tohoto roku měla zahrada zatím v květnu, kdy se na exotická zvířata přišlo podívat přes 49 700 lidí. „Je to nastartováno velice slušně, ale samozřejmě nepředbíhejme. Zoo je velice závislá na počasí, a to je v posledních letech nejisté,“ uvedl mluvčí zoo Martin Maláč. Nejvíc plno bývá v zahradě během letních prázdnin.

Vloni si expozice v údolí řeky Jihlávky do konce června prohlédlo 127 tisíc lidí. V roce 2016, který je statistikách zoo zatím s 334 400 vstupy na prvním místě z pohledu celoroční návštěvnosti, bylo během prvních šesti měsíců prodáno přibližně 132 tisíc vstupenek.

Jihlavská zoo je nejpopulárnějším turistickým cílem Vysočiny, vloni slavila 60 let existence. Chovatelé se starají přibližně o 250 druhů exotických zvířat. Zoologická zahrada funguje jako příspěvková organizace města Jihlavy, které jí loni na provoz údajů ve výroční zprávě přidalo 15 milionů korun.

Foto Facebook: Zoologická zahrada Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky zoo jihlava, návštěvnost, rekord, zoologická zahrada, historie, zahrada, Jihlávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavskou zoo navštívilo za první pololetí skoro 150 tisíc lidí, nejvíce v historii | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.