Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V krajské Jihlavě je zase bezpečněji. Byly nasvíceny další přechody pro chodce

V Jihlavě došlo ke konci loňského roku k nasvětlení dalších přechodů pro chodce, celkem jich bylo upraveno osm, jde o frekventované komunikace. Upravené přechody jsou tři v ulici Vrchlického, po jednom v ulicích Znojemská, Brtnická, Romana Havelky, Jana Masaryka a Nad Plovárnou.

Jihlavská radnice investuje do vyšší bezpečnosti přechodů průběžně asi milion korun ročně, nyní má čtyři desítky upravených přechodů. „Cílem tohoto projektu bylo především zvýšení bezpečnosti chodců na přechodech na nejrizikovějších komunikacích v Jihlavě. Stav přechodů neodpovídal podmínkám bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích a existovalo zde reálné nebezpečí ohrožení zdraví účastníků silničního provozu,“ uvedl náměstek pro rozvoj města Vratislav Výborný (ČSSD).

Nově vybudované osvětlení přechodů tvoří stožáry s výložníky s oboustrannými reflexními bezpečnostními polepy, asymetrické svítidlo s možností naklápění a příslušné dopravní značky.

Přechody pro chodce se začaly upravovat v říjnu, práce byly dokončeny v listopadu loňského roku. Zhotovitelem stavby byla firma RAISA, spol. s r. o., celkové náklady činily asi 1,3 milionu korun.

Dva z osmi řešených přechodů byly finančně podpořeny z Fondu Vysočiny v rámci projektu „Bezpečná silnice 2015 – Osvětlení přechodů pro chodce v Jihlavě“. Celková výše poskytnuté dotace z grantového programu Fondu Vysočiny Bezpečná silnice 2015 činí více než 90 tisíc korun.

V tomto roce  jihlavská radnice plánuje osvětlit další přechody, konkrétně by mělo jít o tyto ulice: Brněnská, Brtnická, Demlova, Humpolecká, Jiráskova, Křížová, Romana Havelky,  S.K. Neumanna a Tolstého.

V polovině listopadu byl také uveden do provozu nově nasvícený přechod v bezprostřední blízkosti základní a mateřské školy Nad Plovárnou (více o něm v článku zde).

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, přechod pro chodce, Roman Havelka, Jan Masaryk, Vratislav Výborný, ČSSD, Stanislav Kostka Neumann, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajské Jihlavě je zase bezpečněji. Byly nasvíceny další přechody pro chodce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.