Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Jihlava vydala nové pamětní medaile. Na výběr je stříbro nebo levnější alpaka

V jihlavském turistickém informačním centru lze nyní zakoupit nové pamětní medaile. Na jedné z nich je vyražený jihlavský městský znak z roku 1539 s latinským nápisem Insignia civitatis Iglaviae: Verbum Domini manet in aeternum, tedy Znak města Jihlavy a Slovo Páně zůstává na věky. Druhá medaile nese motivy historického podzemí a jihlavských kolektorů, rozsáhlých podzemních chodeb, které se rozkládají pod historickým centrem města.

Hmotnost pamětní medaile je 11 gramů. Zájemci si mohou vybrat ze dvou variant. Tou první je čisté stříbro, které je pro Jihlavu symbolické, tento kov se zde ve středověku těžil a měl zásadní podíl na velkém rozmachu města. K mání jsou ale také cenově dostupnější verze vyrobené z alpaky, tedy slitiny mědi a niklu.

„Stříbrné pamětní medaile s motivem městského znaku jsou ke koupi na pracovišti Turistického informačního centra za 790 korun, alpakové provedení je k mání za 290 korun. Stříbrná mince s motivem historického podzemí a kolektorů je ke koupi u vstupu do jihlavského podzemí (Hluboká ulice, u knihovny) za 790 korun, alpaková obdoba je za 290 korun,“ uvádí podrobnosti Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky medaile, radnice, stříbro, alpaka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlava vydala nové pamětní medaile. Na výběr je stříbro nebo levnější alpaka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.