Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava má novou knihu pověstí a příběhů. Napsal ji mladý milovník historie

Pokud máte rádi pověsti a příběhy, které se týkají krajské Jihlavy, pak vám určitě udělá radost nová kniha s názvem Pověsti a příběhy z Jihlavy a okolí, kterou nyní můžete koupit v Turistickém informačním centru jihlavské radnice. Jejím autorem je mladý student archivnictví Václav Nečada z Dušejova. Jeden kus stojí 199 korun.

„Kniha obsahuje několik líčení ze staré Jihlavy od Marie Lang, autorky básní a vyprávění týkajících se Jihlavy. Dále jsou zde otištěny dva úryvky z knihy Heimat im frühen Licht, v které vzpomíná spisovatel Karl Hans Strobl na dětství v Jihlavě. Je v ní také převyprávěno několik pověstí z jihlavského jazykového ostrova, zachycených jihlavským historikem Antonem Altrichterem v jeho knize Aus dem Schatzberg,“ přiblížila Eva Valentová, vedoucí magistrátního oddělení cestovního ruchu.

Václav Nečada se o historii zajímá již od mládí, zaměřuje se na pověsti z míst svého okolí, zvláště pak z krajiny kolem svého domovského Dušejova a Vyskytné nad Jihlavou. Knihu ilustrovala Kristýna Seidlová.

 

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pověsti, příběhy, historie, kniha, Václav Nečada, Jihlava, Dušejov, Marie Lang, Karl Hans Strobl, Anton Altrichter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má novou knihu pověstí a příběhů. Napsal ji mladý milovník historie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.