Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prodala mu kabát, on ji pozval na schůzku. Nyní manželé Bendovi slaví diamantovou svatbu

Na jihlavské radnici v sobotu proběhla výjimečná ceremonie. Celých šedesát let od svého sňatku oslavili manželé Bendovi z Jihlavy.

Ve velké obřadní síni jihlavské radnice se v sobotu konala diamantová svatba Josefa a Marty Bendových. Oddávajícím symbolického sňatku po šedesáti letech společného života byl náměstek primátora Jaromír Kalina. Pan Josef letos oslavil 85. narozeniny a paní Marii bude v červnu 90 let.

„Děda je velmi paličatý člověk, babička by měla dostat zlatou medaili za šedesát let s ním, ale i když si tvrdohlavě stojí za svým, má srdce na pravém místě. Babička je anděl, a kdyby mohla, rozdá se pro všechny,“ zaznělo v projevu oddávajícího.

Josef s Martou se brali 14. června roku 1958. Seznámili se v někdejším Domě oděvů na jihlavském náměstí, kde si chtěl Josef koupit po vojně nový kabát. Chodil tam tak dlouho, až si konečně vybral kabát a odhodlal se pozvat prodavačku Martu na schůzku.

Manželé Bendovi žijí celý život v Jihlavě, Marta pochází z Třebíče, do krajského města se ale přestěhovala ihned po studiu. Mají dvě děti, pět vnoučat a tři pravnoučata. Josef je vášnivý zahrádkář, donedávna byl dokonce předsedou zahrádkářského svazu Jihlavy. Spojuje je láska ke čtyřnohým mazlíčkům a zachraňují psy z městského útulku.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky svatba, kabát, Jihlava, Jaromír Kalina, manželé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodala mu kabát, on ji pozval na schůzku. Nyní manželé Bendovi slaví diamantovou svatbu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.