Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policejní kynologové z České republiky a Ukrajiny poměřili u Třeště své síly v krajském přeboru

Zadržení nebezpečného pachatele při snížené viditelnosti, vyhledávání vystřelených nábojnic či hledání osob i předmětů je jen částečný výčet disciplín, které zvládli na konci minulého týdne účastníci krajské soutěže policejních kynologů. Mezi celkem 16 psovodů patřili i policisté z Jihomoravského kraje a policisté z Ukrajiny.

Ti v návaznosti na meziregionální partnerství Kraje Vysočina a Zakarpatské oblasti Ukrajiny přijali pozvání organizátorů a do policejního areálu nedaleko Třeště si přijeli vyměnit zkušenosti.

Pro ostatní právě nesoutěžící ukrajinské policisty jejich vysočinští kolegové připravili poutavé prezentace svojí práce i vybavení. Současně měli hosté příležitost seznámit se s činností celého integrovaného záchranného systému, včetně návštěvy Hasičského záchranného sboru a Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina. Slavnostním bodem programu pak byla účast na předávání záslužných medailí Kraje Vysočina složkám IZS a civilistům, kteří svým aktivním přístupem přispěli k záchraně životů druhých.

Desítky opravených základních a mateřských škol, modernizované ambulance s novým vybavením na ukrajinském venkově, výměny zkušeností mezi pracovníky v sociálních službách, mezi hasiči, policisty i řada stáží studentů našich i ukrajinských škol, to je jen částečný výčet z více než 170 projektů, které z této meziregionální spolupráce, a na které Kraj Vysočina od roku 2008 uvolnil více než 56 milionů korun.

Na financování projektů se prostřednictvím fondu ViZa podílí stejnou částí jak Vysočina, tak Zakarpatí. S městy v Zakarpatské oblasti Ukrajiny už spolupracují například Jihlava nebo Pelhřimov, partnerství měst se rozšiřuje i na Třebíč, Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě nebo Chotěboř. Meziregionální spolupráce je také oficiální částí spolupráce Ukrajiny a České republiky.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky kynologie, pes, policie, soutěž, Ukrajina, Česko, Třešť, krajský přebor, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní kynologové z České republiky a Ukrajiny poměřili u Třeště své síly v krajském přeboru | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.