Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DRBNA NADĚLUJE: Děti ze školky U Dlouhé stěny dostaly ke Dni dětí nové reflexní vesty

Na dnešek připadá Mezinárodní den dětí. Na ty nejmenší myslí i redakce Jihlavské Drbny, proto se rozhodla obdarovat jednu z jihlavských mateřských škol drobným dárkem v podobě nových reflexních vestiček. „Los“ padl na školku U Dlouhé stěny. Rozhodování nebylo těžké, protože tato mateřinka na začátku školního roku vyhořela, a děti byly na několik měsíců rozmístěny po nejrůznějších místech v krajském městě.

„Celé redakci Jihlavské Drbny moc děkujeme, nové vestičky na vycházkách určitě využijeme,“ poznamenala hned na začátku naší návštěvy Lenka Kučerová, učitelka ve třídě Pampelišky. O tom jsme se přesvědčili na vlastní oči, děti dárek hned s námi otestovaly během krátké procházky. S malou Laurou jsme stihli i krátký rozhovor. „Co dělám nejraději? Nevím, asi maluju,“ poznamenala na otázku, co má ve školce nejradši. Malý Vašek se pochlubil, že nejraději pomáhá a hraje si se stavebnicí.

O požáru ve školce, který 8. září 2017 brzy ráno nemile překvapil personál i rodiče dětí, se rozpovídala učitelka Lenka Kučerová. „Ze začátku jsme z provizoria měli strach, když jsme viděli ty prostory, které nebyly moc přizpůsobené věku našich dětí. Dětem ale vystačí málo, nějaké naše hračky jsme převezli, aby měli pestřejší nabídku. Nakonec přes to všechno špatné byli děti i jejich rodiče spokojení.“

ČTETE TAKÉ: Jihlavská radnice dá na opravu mateřské školy po požáru 3,6 milionu korun 

V náhradních prostorách děti z MŠ U Dlouhé stěny nakonec strávily čtyři měsíce. Lenka Kučerová si pochvaluje nejen to, jak situaci po požáru mateřinka zvládla. Je spokojená i s umístěním školky. „Díky naší poloze máme blízko do centra a k nejrůznějšímu kulturnímu vyžití. Na mysli mám návštěvy muzea, galerie nebo třeba divadla. Zároveň ale máme velmi blízko přírodě,“ pochvaluje si.

Na vycházky tak nejčastěji chodí třeba na Plovárnu, na blízké dopravní hřiště a často čas tráví na prostorné zahradě, která je v areálu mateřinky.

MŠ U Dlouhé stěny postihl požár 8. září 2017, na místě tehdy zasahovalo pět hasičských jednotek. Naštěstí se nikdo nezranil. V průběhu několika týdnů došlo k odstranění střechy nad poškozenou částí budovy a nahradila ji nová střecha, v objektu je nová elektroinstalace, nové osvětlení, vyměnily se původní poškozené podhledy. Opravy vyšly na 3,6 milionu korun.

MŠ U Dlouhé stěny v současné době navštěvuje ve čtyřech třídách kolem stovky dětí.

Drbna nadělila dětem ze školky U Dlouhé stěny

Čtvrtek, 31. května 2018, 13:29

Drbna nadělila dětem ze školky U Dlouhé stěny
Drbna nadělila dětem ze školky U Dlouhé stěny

Foto Tomáš Kaser

Štítky Den dětí, Drbna, vesty, dárek, U Dlouhé stěny, mateřská škola, Mezinárodní den dětí, Drbna.cz, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA NADĚLUJE: Děti ze školky U Dlouhé stěny dostaly ke Dni dětí nové reflexní vesty | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.