Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Třídíte správně? Od příštího týdne vás po Jihlavě zkontroluje detektiv

Vtipným způsobem začne jihlavská radnice od příštího týdne provádět osvětu a také jistou kontrolu v třídění odpadů. Někteří majitelé nemovitostí na své nádobě na směsný odpad možná už příští týden najdou barevnou papírovou cedulku s informací, zda odkládají do popelnice to, co do ní patří, či nikoliv.

Počínání zhodnotí detektiv, který buď poděkuje za vzorný přístup k životnímu prostředí, nebo majitele informuje, že jeho popelnice obsahuje odpad, který ještě má další využití a patří do nádoby na tříděný odpad,“ popisuje vzhled dvou typů cedulek Katarína Ruschková, vedoucí odboru životního prostředí.

Informační cedulky z recyklovatelného materiálu na nádobu zavěsí pracovníci magistrátu, kteří zhruba v polovině ledna zahájí kontroly nádob na odpad. Kontroly jsou jedním z navržených opatření na podporu třídění. „Věříme, že tuto formu kontroly veřejnost přijme. Neplyne z ní žádný postih, jde spíše o osvětu, o komunikaci. Ty, kteří vyhazují do směsného odpadu, co do něj nepatří, adresně, ale vtipným způsobem informujeme, že by to mohlo být lepší,“ doplňuje Katarína Ruschková.

Zaměstnanci jihlavské radnice, konkrétně její odbor životního prostředí, budou postupovat po částech města. Radnice během celého tohoto roku hodlá zkontrolovat všechny nádoby na směsný komunální odpad

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky odpad, Jihlava, životní prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třídíte správně? Od příštího týdne vás po Jihlavě zkontroluje detektiv | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.