Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cestující na jihlavském hlavním nádraží si mohou zkrátit čekání půjčenou knihou

Cestující, kteří využívají České dráhy, určitě potěší novinka, kterou na jihlavském hlavním vlakovém nádraží zavedlo Statutární město Jihlava a společnost ASMJ s. r. o. Tyto dva subjekty totiž dlouhodobě spolupracují při vzdělávání dětí i dospělých na téma třídění papíru a plastu. V letošním roce spolupráce pokračuje prostřednictvím pilotního projektu zaměřeného na opětovné využití starších knih.

Předání knih pro ty, kteří cestují z jihlavského nádraží, se uskutečnilo ve středu 23. května v prostorách Hlavního nádraží Jihlava. Za České dráhy je převzal osobně z rukou jednatele ASMJ s. r. o. Radka Kourka přednosta osobní stanice Jihlava Vladimír Šabata. Knihy je možné si vyzvednout ve vestibulu nástupiště.

„Na naší třídicí lince v Hruškových Dvorech jsme v březnu začali přijímat mimo režim odpadů starší, ale zachovalé knihy, romány i cestopisy. Ve spolupráci s odborem životního prostředí města Jihlavy jsme pro ně nalezli další využití. Tentokrát knihy zkrátí čekání lidem na peróně nebo potěší cestující ve vlaku cestou do práce či na výlet,“ vysvětluje Radek Kourek, jednatel firmy ASMJ.

ČTĚTE TAKÉ: Přečtené a odložené knihy znovu našly využití. Putují k seniorům do domova 

Shromážděná literatura dále poslouží i klientům domovů pro seniory zřizovaných Krajem Vysočina, v nichž rozšíří nabídku knižních titulů. Po přečtení si je zapůjčí další domov, a tak je zajištěno jejich opětovné použití pro velké množství čtenářů.

„Do projektu se zapojí též studenti jihlavského gymnázia. Ve čtvrtek 21. června se ve spolupráci s Krajem Vysočina a Gymnáziem Jihlava uskuteční sběrová akce. Do velkoobjemového kontejneru přistaveného k budově gymnázia mohou nejen studenti darovat časopisy nebo knihy, které také poslouží pro čtenáře v domovech seniorů,“ uvedla závěrem Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky knihy, cestující, nádraží, zapůjčení, vlak, České dráhy, kniha, Jihlava, domov, Kraj Vysočina, Gymnázium Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující na jihlavském hlavním nádraží si mohou zkrátit čekání půjčenou knihou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.