Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ježek ve znaku spojuje Jihlavu s polským městem Zgierz

Tříčlennou delegaci z polského města Zgierz přivítal primátor Jihlavy Rudolf Chloupek s náměstky Vratislavem Výborným a Radkem Popelkou v zasedací místnosti rady města na jihlavské radnici. Důvodem návštěvy byl podle Radoslawa Gajdy, předsedy Rady města Zgierz, stejný symbol obou měst, tedy ježek. Ten je symbolem polského Zgierzu a znakem krajského města Vysočiny. Zástupci obou měst na setkání vyjádřili ochotu vzájemně spolupracovat.

„Bylo by dobré město navštívit a najít společná témata, na kterých by mohla být naše spolupráce postavena. Situaci ale komplikují komunální volby. Pokud však spolupráce do podzimu nevznikne, určitě ji doporučíme dalším zvoleným zástupcům,“ sdělil primátor Jihlavy Rudolf Chloupek.

Z Polska s předsedou rady města přijel také jeho zástupce Bartosz Janiszewski a člen rady města Jakub Pyrzanowski. Během své třídenní návštěvy se delegace zúčastnila několika kulturních akcí, například zahajovacího koncertu hudebního festivalu Mahler Jihlava, který se uskutečnil v kostele Povýšení svatého Kříže, nebo sportovní akce na Masarykově náměstí Sportujeme s VŠPJ.

Tisková zpráva | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky radnice ježek, Polsko, Zgierz, spolupráce, Jihlava, rada obce, Rudolf Chloupek, Radek Popelka, Vratislav Výborný, Kraj Vysočina, Bartosz Janiszewski, ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježek ve znaku spojuje Jihlavu s polským městem Zgierz | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.