Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přečtené a odložené knihy znovu našly využití. Putují k seniorům do domova

Kraj Vysočina a společnost FCC Česká republika společně dlouhodobě spolupracují při vzdělávání dětí i dospělé populace na téma třídění papíru a plastu. V letošním roce spolupráce pokračuje prostřednictvím pilotního projektu zaměřeného na opětovné použití vyhozených knih. První už míří za novými čtenáři.

„Na naší provozovně v u hlavního nádraží – Bedřichově jsme v březnu začali přijímat mimo režim odpadů starší, ale zachovalé knihy. Ve spolupráci s odborem životního prostředí a zemědělství a odborem sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina jsme pro ně nalezli další využití. Poslouží v domovech pro seniory, zřizovaných Krajem Vysočina, kde rozšíří nabídku knižních titulů. Po přečtení si je zapůjčí další domov, a tak zajistíme jejich opětovné použití pro velké množství čtenářů,“ popisuje pilotní projekt Radek Kourek ze společnosti FCC ČR, lídr v oblasti odpadového hospodářství.

Tento týden proběhlo předání první dodávky knih Domovu pro seniory Humpolec, jehož zástupci si pro knihy osobně přijeli do Jihlavy.

„Abychom upozornili na množství nevyužívaných knih v domácnostech, uspořádáme ve čtvrtek 21. června ve spolupráci s Krajem Vysočina a Gymnáziem Jihlava sběrovou akci. Do velkoobjemového kontejneru bude moci kdokoliv darovat časopisy nebo knihy, které také poslouží pro čtenáře v domovech seniorů,“ dodává Radek Kourek.

Mezi další společné aktivity firmy a kraje patřilo v předchozích letech slavnostní vyhlašování vítězů soutěže s panem Popelou v třídění papíru, spoluorganizování Envi dne v Telči nebo exkurze na jihlavskou třídicí linku pro žáky základních škol ve vazbě na komentovanou prohlídku krajské výstavy s názvem Hierarchie nakládání s odpady.

Aktivní účast obyvatel na předcházení vzniku a třídění odpadů přispívá k plnění cílů Plánu odpadového hospodářství Kraje Vysočina pro období 2016 až 2025 i legislativy v oblasti maximalizace třídění komunálních odpadů a omezování skládkování.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky knihy, sbírka, domov důchodců, senioři, kniha, Kraj Vysočina, domov, Česko, Gymnázium Jihlava, Humpolec, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přečtené a odložené knihy znovu našly využití. Putují k seniorům do domova | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.