Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Studentky VŠPJ obdarovaly růžemi zdravotní sestry a porodní asistentky na jejich mezinárodní den

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) se rozhodla oslavit Mezinárodní den sester (12. května) a Mezinárodní den porodních asistentek (5. května). V celém Kraji Vysočina studentky VŠPJ předaly sestrám a porodním asistentkám růži jako poděkování za jejich práci i za spolupráci s naší školou.

Náročnou profesi sester, na níž ve škole studentky oboru všeobecná sestra připravujeme, jsme takto symbolicky ocenili a poděkovali sestrám za jejich často nelehkou práci. Poděkování patřilo také porodním asistentkám, které oslavily Mezinárodní den porodních asistentek minulý týden.

Zástupci VŠPJ z Katedry zdravotnických studií spolu se studentkami oboru porodní asistentka a všeobecná sestra navštívili v sobotu 12. května všech 5 nemocnic v Kraji Vysočina (Jihlava, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Třebíč a Nové Město na Moravě) a obě psychiatrické nemocnice (Havlíčkův Brod a Jihlava) a všem sestrám a porodním asistentkám konajícím službu předali symbolickou růži.

„V každé z nemocnic jsme byli svědky silných emocí - překvapení, radosti, díků a často i dojetí. Sestry většinou nevěděly, že mají Mezinárodní den sester a tím více byly překvapené,“ popisuje Tomáš Obruba, mluvčí vysoké školy.

Mezinárodní den sester se slaví na celém světě vždy 12. května u příležitosti výročí narozenin Florence Nightingale.

Foto Vysoká škola polytechnická | Zdroj Vysoká škola polytechnická

Štítky porodní asistentka, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Kraj Vysočina, nemocnice, Jihlava, Havlíčkův Brod, Florence Nightingalová, Třebíč, Pelhřimov, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentky VŠPJ obdarovaly růžemi zdravotní sestry a porodní asistentky na jejich mezinárodní den | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.