Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První svoz odstrojených stromečků proběhne tuto sobotu, na jaře z nich bude kompost

Po Třech králích se ve většině rodin odstrojují vánoční stromečky, které pak putují ke kontejnerům. Přinášíme proto informace o svozech vánočních stromků, z nichž první z nich proběhne v ulicích Jihlavy tuto sobotu 9. ledna.

Po víkendu očekáváme, že se v ulicích města objeví další množství vánočních stromků. V průběhu týdne od 11. ledna bude denně probíhat svoz stromků prostřednictvím kontejnerového auta. V sobotu 16. ledna provedeme hromadný svoz vánočních stromků z celé Jihlavy,“ uvedl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.

Podle množství stromečků vyjedou na svozové trasy dvě až tři popelářská auta. „Proto prosíme občany, aby na uvedené termíny umístili ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad vysloužilé stromečky, abychom jich dokázali naráz odvézt co nejvíce. Výrazně tak urychlí práci našim pracovníkům,“ doplnil Málek.

Tím, že se stromečky nebudou odhazovat na jiná místa než ke kontejnerům, se zabrání vytváření případných černých skládek. Dále je důležité, aby odstrojené vánoční stromky neobsahovaly zbytek ozdob, háčků a jiných příměsí. „Svezený bioodpad uložíme na kompostárnu v areálu skládky Henčov. Zde bude uložen a v jarních měsících naštěpkován a poslouží jako základ do nového kompostu,“ popsal cestu odstrojených stromků Martin Málek.

Foto www.commons.wikimedia.org

Štítky vánoční stromek, kompost, kontejner, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První svoz odstrojených stromečků proběhne tuto sobotu, na jaře z nich bude kompost | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.