Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlava si připomene sté výročí založení republiky. Třeba velkým piknikem u nádraží

V tomto roce si připomínáme sto let od založení naší republiky. Nejen na Vysočině se toto významné výročí připomíná nejrůznějšími akcemi. Jednou z nich bude v úterý 15. května velký piknik v Jihlavě. Nebude na něm chybět skvělá muzika a dobré jídlo a pití. Organizátoři mysleli i na ty nejmenší návštěvníky. Bude totiž nachystáno malování na obličej nebo vyjížďky na ponících.

„Na místě budou otevřené ohně a k zapůjčení vidlice na opékání. Prvních sto příchozích se navíc může těšit na špekáček zdarma, ostatní si ho budou moci zakoupit na místě nebo přinést vlastní,“ přibližuje akci za organizátory Ivana Šteklová z krajského odboru sekretariátu hejtmana a dodává: „Vezměte rodinu i známé a přijďte si užít fajn akci pod širým nebem, začínáme přesně v 17:00 hodin v areálu staré jihlavské nemocnice vedle autobusového nádraží.“

Tím však oslavy stých narozenin republiky v Kraji Vysočina zdaleka nekončí . V následujících měsících se toto výročí bude postupně připomínat nejrůznějšími kulturními akcemi v jednotlivých okresních městech. Vše pak vyvrcholí v krajské Jihlavě v polovině září.

„Oslavy 100. výročí pak vyvrcholí velkou akcí v sobotu 15. září v Jihlavě. A bude to opravdu velkolepé, Masarykovo náměstí se promění ve velké jeviště, na kterém se odehraje uplynulých sto let. Bude to divadlo se vším všudy, světelné a zvukové efekty, narozeninový dort, obří státní vlajka a překvapení nakonec. Motto akce zní „Stoletá republika, nepůjde to bez publika,“ zve už nyní Ivana Šteklová.

Foto pixabay.com

Štítky piknik, výročí, oslava, republika, Jihlava, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava si připomene sté výročí založení republiky. Třeba velkým piknikem u nádraží | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.