Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jedenáctý ročník taneční soutěže Amen khelas přijede opět zpěvák Jan Bendig

V Jihlavě se letos uskuteční již jedenáctý ročník taneční soutěže Amen khelas (v překladu My tančíme), a to v pátek 27. dubna v jihlavském DKO. Pořádá ji Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Erko provozované Oblastní charitou Jihlava. V závěru vystoupí český zpěvák Jan Bendig. Organizátoři zvou také širokou veřejnost. Začátek je naplánován na 15. hodinu.

Přibližně třicet tanečních skupin předvede převážně romské tance. „Do soutěže je zatím nahlášeno osm organizací z celé republiky, ve kterých se pracuje s dětmi a mládeží a vznikají tam taneční skupiny. Někteří tanečníci trénují a vystupují po celý rok, jiní nacvičují tance hlavně na Amen khelas,“ uvedla Michaela Makáňová, koordinátorka soutěže.

Aktuálně jsou přihlášeny taneční skupiny z Armády spásy Brno, o.p.s. Cheiron Tábor, DDM Jemnice, zCentra Maják Kutná Hora, z nízkoprahového centra 5KA Rychnov nad Kněžnou, DoPatra Nový Bydžov, ze ZASTÁVky Telč, z ESKA Žďár nad Sázavou a pořádajícího NZDM Erko. Mimo soutěž vystoupí i děti z předškolních klubů Oblastní charity Jihlava – Klubíčko, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a neformální předškolní klub Klíček, dále pak taneční skupina Hotch - Potch a tanečníci z Dětského domova se školou z Jihlavy.

„Máme radost z toho, že se soutěž stala tradicí a zúčastňuje se jí čím dál více služeb a organizací. Pro děti a mladé je to dobrá motivace k tomu, aby ukázali, co je baví a v čem vynikají,“ řekla dále Makáňová.

Vrcholem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude koncert populárního českého zpěváka Jana Bendiga.

Tisková zpráva | Foto Facebook Jana Bendiga

Štítky tanec, soutěž, Amen khelas, Jan Bendig, Jihlava, taneční soubor, taneční soutěž, ESKA Cheb s.r.o. v likvidaci, Brno, charita, Kutná Hora, Jemnice, Rychnov nad Kněžnou, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jedenáctý ročník taneční soutěže Amen khelas přijede opět zpěvák Jan Bendig | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.