Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlava na Den Země představí město bez odpadu. V nabídce je také cyklojízda

Také v tomto roce se krajská Jihlava připojí ke Dni Země. Oslaví ho v pondělí 23. dubna bohatým programem na Masarykově náměstí. Své ekologicky zaměřené projekty představí například odbor životního prostředí, úřad územního plánování nebo Zdravé město. „Ekostánky“ budou v provozu od 9. hodiny, akce bude zakončena tradiční cyklojízdou v 17 hodin, tentokrát ve žlutém oblečení.

„Veřejnosti například ukážeme, jakým způsobem omezit produkci odpadů a jak lze jednoduše nahradit používání jednorázových obalů a dalších prostředků. Přineseme jim na ukázku znovu použitelné nebo rychle rozložitelné věci denní potřeby, například tampónky na obličej, které se dají vyprat. Nebo houbičku na nádobí z přírodní lufy, která se na rozdíl od běžných houbiček po použití a vyhození rozpadne,“ přiblížila Martina Gregorová z odboru životního prostředí.

Hravou formou přiblíží téma územního plánu také úřad územního plánování. Ač jde o odborné téma, pravidelně se u tohoto stánku zastavují a baví i nejmenší návštěvníci akce.

„Zdravé město a místní Agenda 21 opět připravilo sbírku nepoužívaných nebo poškozených bicyklů Kola pro Afriku. Představí také myšlenku spravedlivého obchodu Fair trade a ukáže návštěvníkům trasy naučných stezek a cyklostezek Jihlavy,“ doplňuje Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Den Země, příroda, odpad, ekologie, cyklojízda, Jihlava, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava na Den Země představí město bez odpadu. V nabídce je také cyklojízda | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.