Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Služby města Jihlavy již nebudou provozovat záchytku. Skončí s ní na konci října

Služby města Jihlavy (SMJ) se rozhodly, že dál nebudou provozovat protialkoholní záchytnou stanici sídlící v Jihlavě. Výpověď poslaly k 31. říjnu 2018. Dali jsme ji takto dopředu, aby měl zřizovatel Kraj Vysočina co nejvíce časového prostoru pro rozhodnutí o dalších krocích, sdělil dnes novinářům Martin Málek, mluvčí SMJ.

SMJ se tedy nebudou hlásit do případného výběrového řízení na provozovatele protialkoholní záchytné stanice ať už v novém, nebo původním prostoru.

Důvodů tohoto rozhodnutí je dle slov Málka hned několik. „Tím hlavním je doplnění vyhlášky o fungování protialkoholních záchytných stanic, které nás dostalo do velmi složité situace. Jedná se o velké a finančně náročné změny stávajících technických podmínek v protialkoholní záchytné stanici. Zvýšení mezd lékařům a střednímu zdravotnickému personálu. V neposlední řadě i nutnosti posílení zdravotnického personálu.“

ČTĚTE TAKÉ: Záchytka v Jihlavě změní na podzim svou adresu. Bude mít deset samostatných pokojů 

Nový jednatel SMJ Josef Eder také zastává názor, že protialkoholní záchytnou stanici by mělo provozovat speciální zdravotnické zařízení.

SMJ budou i nadále spolupracovat v jihlavskou nemocnicí. Například pomáhají budovat novou protialkoholní stanici, novému provozovateli „poskytnou“ i současné zaměstnance záchytky. „Jsme připraveni novému provozovateli odprodat využitelný majetek za odhadní cenu, předat databázi uskutečněných záchytů a také vypomoci s přípravou na spuštění provozu,“ uzavírá Málek.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, záchytka, SMJ, provoz, Jihlava, Martin Málek, Kraj Vysočina, Josef Eder, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Služby města Jihlavy již nebudou provozovat záchytku. Skončí s ní na konci října | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.