Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihlavském Masarykově náměstí opět zahájila provoz tržnice. Otevřeno bude do listopadu

Květiny, ovoce, zeleninu, sazenice a mnoho dalšího mohou lidé nyní nakoupit na jihlavském Masarykově náměstí na tržnici, která se opět otevřela svým zákazníkům. Zájem trhovců o prodejní místa bude jako každý rok úzce souviset s aktuálním počasím. Denní pronájem na tržnici vyjde prodejce na 200 korun.

Prodejní místa na tržnici jsou v podobě pultů, kterých je na náměstí umístěných celkem čtrnáct. „Trhovci mohou prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky. Trhovci již od začátku jara prodávají kytky řezané, ale i v květináčích, sazenice salátu, paprik, okurek a další produkty. Prodávaný sortiment se většinou týká sezónních hospodářských přebytků. V letních měsících se jedná především o ovoce a zeleninu,” jmenuje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které mají na starosti provozování tržnice.

Zázemí tržnice tvoří určený prostor na náměstí, který není oplocen a nelze ho na noc zamykat. K dispozici mají trhovci bezplatně veřejné WC. Na místě je také mobilní umývárna pro prodávající, která bude zároveň sloužit i pro nakupující, takže je možnost si třeba opláchnout zakoupené zboží.

„Dalším zázemím je dřevěný stánek správce tržnice, který bude řídit prodej, vybírat poplatky a kontrolovat oprávnění i podmínky prodeje. Dále je tržnice vybavena kontrolní váhou na převážení koupeného zboží. Trhovci budou mít nad pulty altány, které pokryjí vždy dva stoly naráz,” říká Málek.

Lidé take mohou využívat kontejner na kumunální odpad, papír, plasty a bioodpad.

Ukončení provozu tržnice je naplánováno až po Památce zesnulých na 3. listopadu.

Otevřeno je od pondělí do pátku od 6 do 17 hodin, v sobotu a v neděli bude běžně zavřeno, stánky se ale mohou v případě zájmu trhovců otevřít, a to od 6 do 12 hodin.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky tržnice, provoz, zahájení, Masarykovo náměstí, zboží, květiny, Martin Málek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavském Masarykově náměstí opět zahájila provoz tržnice. Otevřeno bude do listopadu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.