Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na jihlavském gymnáziu proběhne ve čtvrtek tradiční akademie s bohatým kulturním programem

Ve čtvrtek 5. dubna proběhne na jihlavském gymnáziu již čtvrtý ročník školní akademie – tentokrát s podtitulem „Dialog“. Škola bude otevřena po celé odpoledne studentům, rodičům, absolventům, ale i široké veřejnosti.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, na němž se podílí studenti i učitelé gymnázia. Všechny dobrovolné příspěvky následně putují na konto Dobrého anděla, na které jsme například minulý rok odeslali částku 40 tisíc korun.

Podtitul Dialog byl vybrán, protože akademie je jakýmsi dialogem s publikem. Organizátoři zároveň vnímají dialog jako základní stavební kámen našich vztahů, které by bez něj nemohly fungovat.

Z běžné „zasedačky“ se od 13 hodin na celé odpoledne stane Duhová kavárna. Návštěvníci se zde mohou těšit na barevně sladěné stánky se slaným i sladkým jídlem připravovaným studenty, i na stánek učitelský. Navíc se zde od 15 hodin uskuteční autorské čtení studenta Tomáše Ryšky.

Odpoledne zahájí dvě hudební čísla. Ve 14 hodin pro návštěvníky zahraje začínající studentská metalová a raprocková kapela Demons of Desire. Naše pozvání platí i pro druhý čistě hudební program, kterým už není nic jiného než vystoupení našeho veleúspěšného sboru HSGJ (Hudební sdružení Gymnázia Jihlava). V repertoáru má nejen lidové, ale i populární písně. Vystoupení začíná ve 14:45 v hudebně.

Soutěživí návštěvníci vyzkouší své štěstí a schopnosti na šachovém turnaji. Pro kreativní duše nebo milovníky lega máme připravené dvě dílny, výtvarnou s malováním na kameny a lego dílnu, která razí heslo „hravá věda“.

Vlastní akademie a její hlavní program se koná ve velké tělocvičně gymnázia od 16 hodin. Odehrají se tam nejen taneční, ale i na recitační vystoupení či pěvecká vystoupení v několika jazycích.

Pokud návštěvníky zaujmou obrazy našich studentů, v 17:30 se tradičně koná aukce výtvarných děl pod vedením ředitele školy Pavla Suka.

Večer uzavřeme hned dvěma zajímavými divadelními představeními. Jako první se představí v 19.00 ve velké tělocvičně divadelní soubor Spoušť s hrou Na struně. Vystoupení točící se kolem hudby a lidských problémů trvá zhruba hodinu. Na vystoupení Spouště rovnou naváže druhé divadelní uskupení s příběhem Peklo v nebi, které bude zároveň posledním vystoupením celého dne.
 

Foto firmy.cz | Zdroj Gymnázium Jihlava

Štítky Gymnázium Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavském gymnáziu proběhne ve čtvrtek tradiční akademie s bohatým kulturním programem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.