Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavské charitě pomůže koncert fagotisty Petra Sedláka. Výtěžek půjde na nové auto

Asi padesát tisíc korun je prozatím na účtu veřejné sbírky na nové auto, které bude sloužit sestrám domácí péče jihlavské charity. Potřeba je přes 200 tisíc korun. Peníze chce organizace získat i prostřednictvím benefičního koncertu fagotisty Petra Sedláka, který se bude konat 4. dubna v 18:00 v koncertním sále jihlavské základní umělecké školy. Třiadvacet sester domácí péče se na Jihlavsku věnuje 1050 pacientům, které pravidelně navštěvují, řekl Zdeněk Kousal z Oblastní charity Jihlava.

Fagotista Sedlák se narodil v Jihlavě. Vystudoval brněnskou konzervatoř. V roce 2016 začal studovat na HAMU, po roce však získal možnost studovat na Royal College of Music v Londýně, uvedla mluvčí charity Barbora Živná. Je laureátem Mezinárodní soutěže dechových nástrojů Brno a Pro Bohemia Ostrava. Od koncertní sezony 2016/2017 je členem orchestrální akademie Filharmonie Brno, působí také v Akademii komorní hudby.

Charitní ošetřovatelé podle Kousala udělají u pacientů ročně přes 46 tisíc návštěv a provedou asi dvojnásobný počet zdravotních výkonů. Ke své přepravě a přepravě potřebného materiálu jim stačí osobní automobil.  Veřejná sbírka na pořízení nového automobilu byla vyhlášená už v roce 2014.

Autoři | Foto Youtube.com

Štítky Charita Jihlava, koncert, fagot, Petr Sedlák, pomoc, charita, Jihlava, okres Jihlava, Hudební a taneční fakulta Akademie múzických umění, Brno, Royal College of Music, Londýn, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské charitě pomůže koncert fagotisty Petra Sedláka. Výtěžek půjde na nové auto | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.