Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklisté vyšlapali peníze na opravu pokoje pro nejmenší pacienty jihlavské nemocnice

Cyklisté, kteří v létě projeli Žďárské vrchy, přispěli k opravení pooperačního pokoje pro nejmenší pacienty z jihlavské nemocnice. Pokoj se rozzářil barvami a ožil díky nové podlaze nebo nábytku.

V pokoji, kde děti tráví čas po operačních zákrocích, se vyměnila podlaha, přibyl nábytek na míru, výmalba a barevné doplňky. Změnila se také koupelna. To vše bylo možné díky charitativní cyklojízdě po Žďárských vrších, která se konala v srpnu,“ vysvětlila mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. Tuto cyklojízdu pořádal Aleš Wasserbauer, který měl nádor v koleni, a musela mu být amputována noha ve stehně. Přes svůj handicap chtěl něco udělat pro dětské pacienty. Výtěžek z charitativní jízdy byl 107 tisíc korun.

Nově zrekonstruovaný pokoj je určený pro malé pacienty, kteří jsou po operaci. „Leží tam nejčastěji děti po plánovaných zákrocích, jako jsou operace nosních mandlí či tříselných kýl. Využijí ho ale i například děti po akutních operacích komplikovaných zlomenin, slepého střeva a dalších,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.

Oprava pooperačního pokoje vyšla na 75 tisíc korun. Zbytek peněz - 32 tisíc korun přidáme na rekonstrukci odborné ambulance, která proběhne na konci března 2016,“ dodává vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Žďárské vrchy, Aleš Wasserbauer, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté vyšlapali peníze na opravu pokoje pro nejmenší pacienty jihlavské nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.