Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U studentů opět zabodoval Vysočina Fest. Nelíbí se jim u jihlavského Prioru a u City Parku

V divadle DIOD se konalo Fórum mladých aneb Desatero problémů města Jihlavy očima žáků základních škol, které každoročně pořádá Zdravé město Jihlava. Cílem akce je zjistit oblíbené aktivity mladých, kde tráví svůj volný čas a v čem spatřují hlavní problémy města. Patronát nad akcí dlouhodobě drží primátor města Rudolf Chloupek, který byl na setkání s mladými přítomen.

Skoro stovka žáků z deseti jihlavských základních škol a tří středních škol se na letošním Fóru mladých většinově shodla, že nejlepší akcí je Vysočina Fest. Pomyslně v přímém sousedství s festivalem je v očích mladších obyvatel takého největší problém města, a to bezpečí po setmění na hradbách, tedy kousek od amfiteátru, kde se festival pořádá. Podle pocitové mapy je oblíbeným místem mladých lokalita podél řeky Jihlavy a Jihlávky, také zimní stadion a Smetanovy sady. Nelíbí se jim u Prioru, na dolním Masarykově náměstí a u City parku.

„Jsme nadšeni, kolik dětí každoročně přichází, letos jich bylo zase o něco víc. Jsou aktivní, šikovní a k problémům se dokážou věcně vyjádřit. Na fórum se předem připravují a o tématech ve škole před konáním diskutují,“ sdělila Soňa Krátká ze Zdravého města.

Průzkum mezi žáky však s Fórem mladých neskončil. Popsané problémy budou ověřeny anketou na jihlavských školách a výsledky následně předloženy vedení města, které zpracuje Plán zdraví a kvality mládeže, kde budou u jednotlivých problémů uvedena konkrétní opatření a aktivity.

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky studenti, debata, názory, Jihlava, Kraj Vysočina, City Park, Rudolf Chloupek, Jihlávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U studentů opět zabodoval Vysočina Fest. Nelíbí se jim u jihlavského Prioru a u City Parku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.